AK Parti Van'da kan kaybediyor!

Kurulduğu günden bu yana her seçimde genelde zaferle çıkan AK Parti, Van'da ise girdiği son seçimlerde gerilemeyi sürdürüyor. AK Parti'nin 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde ikinci parti olarak belediyeyi yönetmeye hazırlanıyor.

2023 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinin ardından partide kopmalar yaşanırken, açıklanan büyükşehir ve bazı ilçe belediye başkan adaylıklarının ardından parti tabanında ciddi huzursuzluk oluştu.

Van'da oy oranında her seçim daha kötüye giden AK Parti'de seçimlerin ardından yönetimsel anlamda değişiklik yapılması bekleniyor.

Milletvekilliği adaylığı nedeniyle görevi devreden Kayhan Türkmenoğlu'nun ardından AK Parti İl Başkanlığı görevini devralan Emre Güray, parti yönetiminde bulunan yönetici sıfatında olan bazı isimleri pasifize ederek, dışarıdan görevendirmelerle yola devam ettiği öne sürüldü.

İl Başkanı Emre Güray'ın görevlendirmesiyle oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM)'de ise huzursuzluk hakim. Her seçim olduğu gibi bu seçimde saha çalışmalarını yürüten partililerden de tepkiler yükselmeye başladı.

Partili olduklarını savunan bazı vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla parti yönetimine tepki gösterdi.

Vatandaş yaptığı paylaşımda, "Gecemizi, gündüzümüzü sokaklarda harcıyoruz. Evimizi çocuklarımızı bırakıyoruz. Sokaklardayız. Emeğimiz hiçe sayılıyor, işe geldi mi kendi adamlarına veriyorlar" ifadelerini kullandı.

Van AK Parti hedef değiştirdi

2002 yılından bu yana her seçimde belediye kazanmak ve daha fazla milletvekili kazandırmak adına saha çalışmalarını yürüten AK Parti Van İl Teşkilatı, 31 Mart seçimlerinde mağlubiyeti kabullenip, önceki dönem yerel seçimlerde Edremit, Tuşba ve Çaldıran ilçelerinde yapılan ikinci parti modeli ile belediye başkanlığını elde etmesi parti içinde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

Sosyal medyada başka bir vaatandaş ise, "Partide herkes çıkar peşine düşmüş benim merak ettiğim başarısızlık olursa ne olacak devam edecekler mi!" sorusunu yöneltmesi dikkat çekti.

Bakmadan Geçme