YYÜ'de, öğrencilerle buluşma etkinliği düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, 'Öğrencilerle Buluşma Etkinliği'nde öğrencilerle bir araya geldi.

 

YYÜ Kampüsü alley yolunda gerçekleşen Öğrencilerle Buluşma Etkinliği’nde, Üniversite toplulukları ve Genç Ofis kendilerini tanıtmak; Van Büyükşehir, Tuşba, İpekyolu ve Edremit Belediyeleri de öğrencilere ikramlarda bulunmak amacıyla stantlar açtı.

Öğrencilerle Buluşma Etkinliği’nde kurulan stantları eşleri Duygu Şevli ile ziyaret eden ve öğrencilerle sohbet eden Rektör Hamdullah Şevli, öğrencilerin sorunlarını, beklentilerini ve önerilerini dinledi.

“Uzaktan eğitim sürecini en iyi şekilde yürüten üniversitelerin başında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi gelmektedir”

Buluşma etkinliğinde öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “Covid-19 pandemisinin başlamasıyla birlikte uzaktan eğitim sürecini en iyi şekilde yürüten üniversitelerin başında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi gelmektedir. Üniversitemiz, bu süreçte Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Veteriner Fakültesi başta olmak üzere diğer birimlerimizde uyguladığımız hibrit modelle yüz yüze eğitimi başarılı bir şekilde sürdürdü. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi; 2021-2022 eğitim-öğretim yılını, 13 Eylül tarihinde hibrit şekilde yüz yüze eğitimle başlatan Türkiye’deki ilk üniversitelerden biri olmuştur. Allah’a çok şükür ki 13 Eylül’den bu yana geçen bir aylık süre zarfında tedbirlere sıkı bir şekilde riayet eden öğrencilerimizde herhangi bir sağlık sorunu yaşanmadı. İnşallah bu şekilde devam edersek eğitim sürecimizi, dönem sonuna hatta yılsonuna kadar hibrit modelle yüz yüze tamamlamayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Şevli, “Öğrencilerimizi Genç Ofise davet ediyorum”

Düzenlenen etkinlik sayesinde öğrencilerin hem birbirleriyle tanıştıklarını hem de sayıları 50’ye yaklaşan öğrenci topluluğumuzun, kendilerini ve yaptıkları çalışmaları üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere anlatma fırsatı bulduklarını belirten Rektör Şevli, “geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla açmış olduğumuz Genç Ofisimizi de öğrencilerimize bu etkinlikte tanıtmış olacağız. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç Bey ve ekibi, çok kısa sürede Genç Ofisi Üniversitemize kazandırdılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Genç Ofisimiz bünyesindeki kurslarda çok farklı etkinlikler düzenleniyor. Geçen yıl, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ile öğrenci yurtlarında sevgili öğrencilerimizle buluşmalar gerçekleştirdik. Bu buluşmalarda, bizden istediğiniz şeylerin başında sosyal kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif etkinlikler geliyordu. Bu isteğinizi yerine getirmeniz için tüm öğrencilerimizin hem topluluklarımızda hem de Genç Ofisimizde en az bir etkinlikte aktif görev almalarını öneriyorum.” dedi.

Müzikler ve şarkılar eşliğinde halayların çekildiği etkinlikte, stantlarda yiyecek ve içecek ikramları yapıldı. Sabah saat 10.00’da başlayan etkinlik, saat 17.00’a kadar devam etti. Öğrencilerle Buluşma Etkinliği’ne; Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Prof. Dr. Murat Kayri, Prof. Dr. Sedat Yayla, Genel Sekreter Prof. Dr. Sebaheddin Şevgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Bakmadan Geçme