World Türk uydu frekansı nedir? World Türk Van'ın yeni televizyonu

1994 yılında Kanal Ege adıyla kurulan ve İzmir'den yayın yapan bir haber kanalı olan World Türk, Kanal65 kurucuları Orhan Olgun ve Zeki Yiğit'in girişimleriyle Van'ın ulusala açılan yeni yüzü oldu. World Türk kanal frekansı ve detayları haberimizde...

Bir çok platformda yayın hayatını sürdüren World Türk, Van'ın yeni yüzü oldu. Van'da Orhan Olgun ve Zeki Yiğit'in kurucusu olduğu Kanal65 geçtiğimiz aylarda yayın hayatını durdurma kararı almış ve yeni bir projeyle döneceklerini duyurmuştu. Girişimleri neticesinde World Türk ile anlaşma sağlayarak, Van'ın ulusala açılan yeni yüzünün World Türk televizyonu olduğunu kamuoyuna duyurdu. Kamuoyuna açıklanmasının ardından Van'da sevinçle karşılanan haber, internet arama motorlarında da World Türk kanalı frekans kurma aramaları da en çok aranan kelimeler arasında yer aldı.

World Türk frenkansı nedir? Nasıl kurulur

World Turk kanalı frekans bilgisi Türksat4A Frekans: 12265, Sembol 27500, V), DSmart 278.Kanal'dan yayın izleyebilirsiniz.

World Türk'ten açıklama

Kanal65 yönetimiyle işbirliği yapan World Türk yöneticileri yazılı bir açıklama yaparak haberi kamuoyuna duyurdu. Açıklamada, "Medya Sektörüne Yenilikler Kazandırdığımız bu süreçte Ege, Marmara, Akdeniz, Karadeniz, İçAnadolu'nun ardından Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizin de Van ve komşu illerimizden başlayarak tüm bölgelerimizde ekiplerimiz sahada aktif olarak ülke gündemini ekranlarımıza taşımaya başladı.

29 Yıldır yerel ve bölgesel formatta devam eden yayıncılık hayatımızda Medya sektöründe (Gazete, tv, Radyo, Dergi vs) ciddi tecrübeler edinerek sizlerin de katkılarıyla bugünlere geldik. Geleneksel medyanın digital yayıncılığa evrildiği bu süreçte, dijital medya ile eş zamanlı olarak Ulusal yayıncılık yolunda ilerleme zamanı geldi diye düşünüyoruz. WORLD TURK markamızı da dünya markası haline getireceğimizden şüpheniz olmasın. Özellikle şimdilik 28 ilde bulunan temsilciliklerimizle Anadolu'nun tamamını kapsayan içeriklerimizle ülkemize hizmet etmekten tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte onur ve gurur duyuyoruz.

2019 yılına kadar Kanal58 olarak Anadolu genelinde ekiplerimizle yayınlarımız devam ederken isim değişikliğine giderek Egetv dönemi başlamıştı. 2022 yılbaşı itibariyle de yeni bir vizyonla Dünyanızın Televizyonu WORLD TURK, isim ve içerik değişikliğine giderek EGETV'nin yayında olduğu aynı frekanslarda ve aynı platformlarda (Türksat 4A, D_SMART 278, Digitürk 656.kanal) yayın hayatına başladı.

Bugün itibariyle ise KANAL65 ailesiyle güçbirliği kararı alarak Van ilimizden başlayarak Doğu ve Güneydoğu bolgelerimizi yoğun olarak ekranlarımıza taşıma kararı aldık. İyi seyirler diliyoruz" denildi.

 

Bakmadan Geçme