Vanspor'da kritik kongre haftası!

20 Temmuz 2022 tarihinde yapılan kongrede yeterli çoğunluk sağlanamadığı için kongre 1 Ağustos 2022 tarihine ertelenmişti. Peki 1 Ağustos tarihinde kongrede kimler aday olacak? Detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz sezon play-off şansını averajla kaybeden Vanspor FK, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. İç dış transferleriyle yeni bir takım kuran Vanspor, 2. lig kırmızı grubunda mücadele edecek. Teknik heyet, futbolcu değişikliği yaparak heyecan yaratan Vanspor, kongre süreciyle çıkmaza girdi. Kulüp Başkanı Yavuz Kuşan tarafından kongreye götürülen Vanspor'a henüz aday olacak isimlerden resmi bir açıklama yapılmadı. 

Ekrem İncel aday olacak mı?

Vanspor'a başkan adayı olacak söylentileri uzun bir süre kamuoyunda konuşuldu. Kulüp içerisinde bazı koşulların sağlanması halinde aday olabileceği konuşulan İncel'in yarın yapılacak kongrede sürpriz bir adaylığı söz konusu. İncel'in Başkan olması durumunda çok büyük sponsorluklarla takıma maddi olarak büyük katkılar sağlaması bekleniyor.

Kuşan, "Ferhat Kıyak aday olacak, bizde destekleyeceğiz"

Kanal65'te Mehmet Nuri Yıldız'ın konnuğu olan Vanspor FK Başkanı Yavuz Kuşan, kongrede Vanlı İş İnsanı Ferhat Kıyak'ın başkan adayı olacağını ve mevcut yönetim olarak da kendisini destekleyeceklerini söyledi. Şuana kadar en güçlü aday olarak görülen Kıyak'ın Vanspor'un yeni başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Servet Yenitür aday olabilir mi?

Vanspor'a geçtiğimiz sezon Seyithan İzsiz'in istifa etmesinin ardından yönetimi devralan Mehmet Avcı ve yönetim kurulu üyeleri, Servet Yenitürk ve bir kaç kişinin üyeliklerini sonlandırdığı belirtiliyor. Üyeliğin sonlandırılmasının gerekçesi açıklanmazken, derneklerin en yetkili kurulu olan Genel Kurulda Yenitürk'ün başkan adayı olup olmayacağı ise merak konusu oldu.

Vanspor FK kongresi 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 14:00’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşecek.

Bakmadan Geçme