Vanspor'da Başkan Ferhat Kıyak dönemi!

Bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda tek aday olarak giren Ferhat Kıyak Vanspor'un yeni başkanı oldu.

20 Temmuz tarihinde çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen kongre bugün saat 14.00'da yapıldı. Kongreye Vanlı İş İnsanı Ferhat Kıyak tek aday olarak girdi. Delegelerin de desteğini alan Kıyak, Vanspor FK'nın yeni başkanı oldu. 

Günlerdir gazetemizin de gündeme getirdiği 'Vanspor'da Ferhat Kıyak Sesleri' haberimiz doğrulanmış oldu. Vanspor, Ferhat Kıyak'a emanet edildi.

Kongre Divan Başkan Fuat Yaşar Atan seçildikten sonra başladı.

Ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Faaliyet raporu ve gelir-gider ve denetim raporunu Özhan Hakan okudu oylayarak kabul edildi.

Başkan Yavuz'un konuşmaları

Başkan Yavuz Kuşan üyelere bir konuşma geröekleştirdi. Başkan Yavuz, "Yapılması gereknleri yaptık, Vanspor'u kongreye kadar taşıdık. Görevi yeni alan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Vali bey de Vanspor'a destek olacağını söylemiş.

Birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz. Yeni bir sayfa açılsın. herkes bu sevgiyi kucaklasın. Vanspor'un yapması gereken tek bir şey vardır. O da birlik ve beraberlik olmalıdır. Her yaşamın bi ölümü vardır. her gelenin bir gidişi vardır. Sizleri Saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Kandaşoğlu'ndan sitem!

Kandaşoğlu, "Değerli katılımcılar benim bu kürsüye çıkmamın tek sebebi var. Şuanda 1,5 milyon nüfusu olan ve cazibe merkezi olan Vanspor'un böyle bir kongre yapmasından dolayı üzüldüm. Van bunu haketmemiş. Bazı taraftarlarımız sosyal medyada laf atıyorlar ama bir aielnin bir firmanın bir patronu olması gerekiyor.

Vanspor'a yıllardan belli emeğimiz fazladır. Benim isyanım bu il bunu haketmemiş. 4-5 aydır Vanspor meselesi olmuş uluslararası mesele. Vanlılar bir liste hazırlayacak. Van'ın sahibi bunlardır diyecek ve Vanspor'a Vanlılar sahip çıkacak. Her zaman Vanspor sürümcemede gidiyor. Ben isyan ediyorum. Van'ın bu haline çok çok üzülüyorum.

Benim de yakın akrabam olan bir kardeşimiz Vanspor'a aday oluyor. Vanspor'u yalnız bırakmıyor. Onu ve ekbini yürekten kutluyorum. Çok konuşulacak şeyler var. Divan heyetine de teşekkür ediyorum. Vanspor'u kanım gibi seviyorum. 50 yıldır destekliyorum. Veremiyeceğim bir hesabım yoktur. Gelirimin yüzde 30'nu Vanspor2a harcamışım. Hava atamayın, toplayın esnafları, dilenin ama Vanspor'a sahip çıkın!" diye konuştu.

Başkan Ferhat Kıyak oldu

Ferhat Kıyak başkanlığında divana sunulan 21 asıl 21 yedek isimlerin oluştuğu liste oyların tamamını alarak yeni yönetimi oluşturdu. Bu sonuçla Vanspor FK'nın yeni başkanı Ferhat Kıyak oldu.

Başkan Kıyak'tan teşekkür!

Vanspor'un yeni başkanı seçilen Ferhat Kıyak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Valisi Dr. Ozan Balcı, eski başkanlar, Yavuz Kuşan ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Vanspor'un asıl başkanı bu memleketin sahipleridir diye Kıyak, "Resmiyette beni başkan seçmiş olabilirsiniz. Ama bu kulübün başkanı esnafıdır, belediye başkanlarıdır, halkıdır. Vanspor'u bir sonraki kongresinde en az 5 başkan adayı olacak şekile getirelim. Bir Vanlı olarak Zahir Kandaşoğlu'na da ayrıca bir teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ferhat Kıyak Yönetim Listesi

Asil 

Feyat Kıyak

Özcan Kara

Veysel Ürüm

İsmail Ayaz

Fatih Sarp

Mehmet Kızıloğlu

Şahin Özant

Yasin Ertürk

Okan Çiftçi

Çetin Ebinç

Erol Temel

Harun Şevgin

Abdulcabbar Horoz

Vedat Dursun

Fatih Kaya

Mert Altaylı

Yalçın Laçin

Ahmet Hüseyin Koyuncu

Sıracettin Ünlü

Özgür İreç İlhan

Gökhan Hanoğlu

Denetim Asil

Yılmaz Kılıç

Mehmet Yıldız

Kurtuluş Ayaz

Disiplin Asil 

Fırat Keskin

Sinan Taş

Rıdvan Akman

Bakmadan Geçme