Vanspor'a kayyum yolu göründü

Geçtiğimiz hafta yönetime aday çıkmadığı için ertelenen Vanspor kongresinde, bir kez daha yönetime aday çıkmadı. Mevcut yönetim bir hafta içinde istifalarını verecek ve Vanspor'a kayyum atanacağı belirtildi. Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, gelecek olan kayyumun hesapların şeffaf olduğunu ortaya koymadı açısından önem arz ettiğini belirtti.

Aday çıkmayan kongre sonrası açıklama yapan Van Spor FK Başkanı Servet Yenitürk, Mevcut yönetim olarak bir hafta içinde istifalarını vereceklerini, takıma kayyum atanacağını belirtti.

TFF 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden ve sezonu play-off'larda elenerek kapatan Vanspor ertelenen olağan üstü kongresini bugün yapılan kongre, divan Başkanlığını Spor Hizmetleri Müdürü Yalçın Özdemir'in yürüttüğü, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması gerçekleştirildi. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da yönetime aday çıkmadı ve dernekler kanununa göre Vanspor'a yasal süreç olarak bir hafta sonra kayyum atanması bekleniliyor.

Başkan Yenitürk, kendilerine iftira atanlara, 'namussuz' ve 'şerefsiz' ifadelerini kullanarak, hiçbir zaman için Vanspor'a yanlış yapmadıklarını ifade etti. Yenitürk, “Biz bu zamana kadar Vanspor için büyük işler yaptık. Bugünde Vanspor’a aday çıkmadı ve böylece Vanspor'a kayyum yolu görünmüş oldu. Bir hafta daha süremiz var. Yönetim olarak istifamızı sunduktan sonra kulüp kayyuma devredilir. Milletvekilleri, iş insanları ile görüşmeler yaptık hiçbir netice alamadık. Destek verenleri ve destekte bulunacaklarını söyleyip uzak duranları bir hafta sonra istifamızın ardından kamuoyuna ifşa edeceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımızdan bir randevu talebimiz olmuştu. Kongre zamanında randevu alınamadı. Gençlik ve Spor Bakanlığından proje veya destek yoluyla Vanspor’a katkı isteyecektik. Önümüzde ki bir haftalık süreci de bekleyeceğiz. Biz ya da başkası kim olursa olsun biz elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışacağız” dedi.

Bakmadan Geçme