Vanspor FK, Bayburtspor'a 5-0 mağlup oldu!

TFF 2. Lig Kımızı Grup'ta Vanspor FK, Bayburtspor İl Özel İdarespor'a deplasmanda 5-0 mağlup oldu.

TFF 2. Lig Kımızı Grup'ta 10. hafta maçında deplasmanda Bayburtspor İl Özel İdarespor ile karşılaşan Vanspor FK, 5-0 mağlup oldu.

Genç Osman Stadyumundaki maça hızlı başlayan Bayburt İl Özel İdarespor, maçın ilk devresini 1-0 önde kapattı. İkinci devreye de etkili başlayan Vanspor FK, kalesinde üst üste gördüğü gollerle müsabakadan 5-0 mağlup ayrıldı.

Maçtan ayrıntılar;

Gençosman Stadyumu’nda saat 14.00’te başlayan maçı Barkın Kara, Oğuzhan Yiğit Karpuz, Onur Gülter üçlüsü yönetti. 

Bayburt Özel İdarespor’un vuruşuyla başlayan karşılaşmanın 3. dakikasında İlker Sayar sağdan ceza sahasına girerek kestiği pozisyonda Yunus Emre Yalçın’ın vuruşunu kaleci kornere çeldi. 4. dakikada kazanılan korner atışında iyi yükselen İlker Sayan kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu. 1-0

Golün ardından baskısını sürdüren temsilcimiz İlker Sayan’la yakaladığı net gol pozisyonunda kaleciyi geçemedi. 10. dakikada yaşanan pozisyonda İlker Sayan ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. İlker’in vuruşunda kaleci topu güçlükle tokatladı. 

20. dakika İlker’in ceza sahasına enfes ara pasında İbrahim Alan topla buluştu.

Golcü oyuncunun sol çaprazdan vuruşunu kaleci ayağı ile çeldi. 

40. dakikada Vanspor’un net gol pozisyonunda top önce direğe takıldı, devam eden pozisyonda ise, kaleci Zülküf topu kornere çeldi. 

2 dakika da uzatma gören karşılaşmanın ilk yarısı Bayburt Özel İdarespopr'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Maçın ikinci yarısına temsilcimiz golle başladı. 48. dakikada ceza sahası dışından Yunus Emre Yalçın'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta takımın en golcü oyuncusu İbrahim Alan, topa iyi yükseldi, sert bir kafa vuruşu ile fileleri havalandırdı. 2-0   

Golün ardından kanatlardan yaptığı ataklarla rakip kalede pozisyonlara giren Bayburtspor, 52. dakikada bir gol daha buldu. İlker Sayan'ın ceza sahasına girip çizgiden geri çıkardığı topa gelişine plase bir vuruş çıkaran Onur Kolay, Vanspor kalecisi Aydın Bağ'ı bir kez daha avladı. 3-0

56. dakikada İlker Sayan konrtra atakta buluştuğu topla rakip defans oyuncuyu geçip, kalecinin de önde olduğunu hesaplayarak aşırtma bir vuruş çıkardı. Top direğin hemen üstünden dışarı çıktı. 

58. dakikada maçın en iyilerinden biri olan İlker Sayan'ın sağdan ortasına Uğur Mustafa Türk iyi yükseldi ve köşeye bıraktı.

Vanspor kalecisi Aydın Bağ topu güçlükle tokatladı.

Devam eden pozisyonda İlkler Sayan rakip oyuncunun müdahalesi sonrası yere düştü.

Tribünlerin penaltı diye ayağa kalktığı poziyonda maçın hakemi Barkın Kara, oyunu devam ettirdi. 

65. dakikada İlker Sayan güzel futbolunu bir golle daha süsledi. İbrahim Alan'ın ara pasında şık bir vuruş çıkaran İlker Sayan, Vanspor kalecisi Aydın Bağ'ı çaresiz bırakrtı. 4-0

69. dakikada Vanspor çok az yakaladığı gol pozizyonlarından birinde şanssızdı. Furkan Polat'ın ceza sahası dışından sert vuruyşu direğe vurup dışarı çıktı. 69. dakikada Hakan Yılmaz takımın en iyi isimleri İlker Sayan ve İbrahim Alan'ı oyundan aldı.

Tribünlerin sevgi gösterileri içinde oyundan çıkan Sayan ve Alan'ın yerine oyuna Ali Aydemir ve Ömer Faruk Çalışkan dahil oldu.   

73. dakikada Uğur Mustafa Türk'ün ceza sahası çizgisinden vuruşu üst direğe çarpıp dışarı çıktı. 

Maçın bitimine dakikalar kala sahneye Ömer Esenkaya çıktı ve kafa vuruşu ile topu filelerle buluşturdu. 5-0 Bayburt Özel İdarespor, 5-0'lık farklı bir galibiyetin ardından puanını 20'ye yükseltti.  

Silahtaroğlu Vanspor FK, Bayburt İl Özel İdarespor maçında aldığı yenilgiyle 20 puanla 6. sıraya geriledi.

Silahtaroğlu Vanspor, ligin 11. haftasında kendi evinde Sarıyer ile karşılaşacak. Maç 6 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 13:00'da Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynanacak.

 

 

Bakmadan Geçme