Vanlılardan AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu'na 'Kapıköy' teşekkürü

İran ile en uzun kara sınırına sahip Van'da korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 15 aydır geçişlere kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın bu gece açılacağı haberi kentte sevinçle karşılandı.

Van’ın Saray ilçesinde bulunan ve İran'da artan vaka sayıları nedeniyle 24 Mart 2020'de tedbir amaçlı kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı açılıyor. Van’da başta AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Van Milletvekillerinin girişimleri sonucu Kapıköy Gümrük Kapısı'nın yeniden açılması müjdesi ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gümrük kapısının tam kapanma sürecinin son bulacağı 17 Mayıs sonrası yeniden açılacağı haberleri sevinçle karşılanmıştı.

AK Parti Van İl Başkanlığı resmi twitter hesabı üzerinden Vanlılarla paylaşılan müjdede, "Kapıköy Sınır Kapısının açılması için vatandaşlarımızın sorunları noktasında Ankara-Van arası köprü oluşturan, ilk günden itibaren büyük emekler harcayan sayın İl Başkanımız Kayhan Türkmenoğlu ve Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal'a Vanlı hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bu paylaşımın ardından Vanlılar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptıkları paylaşımlarla AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'ndan övgüyle bahsetti.

Vanlılar sosyal medya üzerinden, "Kapıköy'ün yeniden açılmasında büyük emek harcayan başta AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu olmak üzere, tüm ilgililere teşekkür ediyoruz" dediler.

Kapıköy Sınır Kapısı bu gece saat 00:00'da kullanıma açılarak, İranlıların son 72 saatte yaptırmış oldukları test sonucuna göre geçişlerine izin verilecek.

Bakmadan Geçme