Vanlı gençler Kastamonu kampına uğurlandı

Vanlı gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 'Ücretsiz 'birinci dönem Gençlik Kampları' programı kapsamında Kastamonu'ya uğurlandı.

16-17 yaş grubundan oluşan 40 kişilik grup otobüslerle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından uğurlandı. Kastamonu'nun Yolkonak gençlik kampında bir hafta süre ile kalacak gençler, kamp programı kapsamında kentin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı bulacak ve diğer illerden gelen gençlerle birlikte vakit geçirecekler.

Gençlerin bir hafta süreyle kamplarda keyifli zaman geçireceklerini belirten Van Gençlik Hizmetleri Faaliyetler Şube Müdürü Cevdet Arslan, “Gençlik kamplarına katılacak gençlerimizi ikamet ettikleri yerlerden alarak, kampa katılmalarını sağladıktan sonra tekrar ikametgâhlarına ulaştıracağız. Bu süre içerisinde gençlerimizin kişisel masrafları hariç olmak üzere tüm giderler Gençlik ve Spor Bakanlığımızca karşılanmaktadır. 2021 yılı yaz dönemi gençlik kamplarına katılmaya hak kazanan gençlerimiz başvuru yaptıkları Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün tespitleri sonrası belirlenmektedir. Kamptaki aktivitelerle renklendirilmiş kamp ortamında gençlerimiz birbirleriyle iletişim kurmayı, doğa ile uyumlu yaşamayı, zorluklarla mücadele etmeyi öğrenirken, kendilerini geliştirme fırsatı da bulacaklar. Doğa kamplarımız her ilden gelen gençleri bir araya getiriyor. Gençlik kamplarımızın bir amacı da gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmesine ve kişiliklerinin gelişmesine destek olmayı sağlamaktır.” dedi.

Gençlik Kamplarının amacının gençlerin yaz aylarında serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini temin etmek olduğunu söyleyen Arslan, Vanlı gençleri bir birinden farklı faaliyetlerle buluşmak üzere en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezlerine davet etti.

Bakmadan Geçme