Van'ın ilk kapalı atış poligonu açıldı

VAN'da ilk olan kapalı Atış Poligonu hizmete açıldı. Açılışa katılan davetliler, 10, 20 ve 25 metrede silah atışı yaptı. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük, Van'ın ise ilk kapalı silah poligonu törenle hizmete açıldı. İş İnsanı Murat Geçken'in kurduğu ve 7 milyona mal olan atış poligonunun açılışına, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, iş insanları, bazı siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 5 kişinin istihdam edildiği kapalı poligonda 3 silah eğitmeni de görev alıyor.

İlgili kurumların poligonda eğitim de görebileceğini belirten Geçken, "Burada tamamen kontrollü bir alanda eğitim almak isteyenler ve meraklılar, keyif almak için gelip atış yapmalarını sağlamak amacıyla bu poligonu açtık. Van'ın ihtiyacı vardı. İnsanlar poligon kelimesine uzaktı. Şu an poligon kelimesine biraz daha alışmaya başladılar. Zamanla insanların keyif alacağı bir spor haline gelecek. Yani tabanca bir maganda aracı olmaktan çıkacak, keyif aracı haline gelecek. bu iş yerimizde 5 kişi isdihdam ediliyor. Toplam 7 milyona mal oldu."dedi.

Bakmadan Geçme