Van'da YYÜ güzergahında toplu taşıma çilesi başladı

Kampüs yolunda ulaşım çilesi kaldığı yerden devam ediyor. Vatandaşlar yetkililerin artık bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor.

VAN HAKİMİYET GAZETESİ - ÖZEL HABER

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Dursun Odabaşı Tıp Fakültesi güzergahında toplu taşıma kullanan şoförlerin davranış ve tutumları vatandaşları isyan ettirdi.

Gazetemiz Whatsapp ihbar hattına ulaşan görüntüde şoförün alması gereken yolcudan fazla yolcu aldığı ve yolcu almaya devam ettiği görüldü. Araç şoförünü uyaran yolculara ise araç şoförünün tepkisi de sert oldu. Kendisini uyaran vatandaşlara 'binmeseydiniz', 'aşağı inin' gibi ifadeleer kullandığı görülüyor. Pandemi kurallarının esnetilmesi, denetimlerin azalması ve buna bağlı olarak sosyal mesafeye uymadan araçlar yolcu almaya devam ediyorlar. Okulların açılmasıyla birlikte yüzlerce öğrencinin hergün aktif kullandığı güzergahın bu yılda çile yolu olarak adından söz ettiredceğe benziyor.

Geçtiğimiz yıllarda çile yolu olarakta adlandırılan Merkez-Kampüs hattı Van Büyükşehir Belediyesinin güzergaha tahsis ettiği otobüslere rağmen sorun ortadan kalkmadı. Bu manzara karşısında ise, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Şoförler Cemiyeti ve UKOME'nin nasıl bir önlem alacağı ise merak konusu.

 

 

Bakmadan Geçme