Van'da OLEYİS Sendikası atağa geçti! TOLEYİS Kan kaybediyor...

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı iş yerlerinde yetkili fakat etkisiz olan TOLEYİS sendikasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Van'da göreve geldikleri günden bu yana önemli çalışmalara imza atan OLEYİS temsilcileri, TOLEYİS Sendikası'nın Van'da kan kaybetmesine neden oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığında işçiler arasında yetkili ve etkisiz sendika olarak bilinen Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS), işçilere verdiği vaatleri yerine getiremediği için işçilerden büyük bir tepki aldı. Bunun yanı sıra henüz Gençlik ve Spor Bakanlığında 10. iş kolunda çalışan ve toplu iş sözleşmeleri bulunmayan işçilerden daha düşük maaş almalarından dolayı büyük tepki gösterdiler. OLEYİS Sendikası Van İl Temsilcileri Osman Kıylık ve Sadullah Karataş, işçi ve emekçinin artık OLEYİS'i tercih etmelerinin zamanı geldiğini belirterek, çalışanları üye olmaya davet ettiler.

OLEYİS temsilcileri Kıylık ve Karataş, "2021-2022 yılı yetkisini alan ve işçilerin beklentisine karşılık veremeyen TOLEYİS Sendikası, artık Gençlik ve Spor Bakanlığı 18. iş kolunda görevli emekçilerin karşısına çıkamaz hale geldiler. Bizde artık emekçilerimizden yeni bir yetki sürecine girerken yetkili ama etkisiz sendikalara destek vermemelerini, işçinin sendikası olan OLEYİS'e katılmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

OLEYİS Sendikasına her geçen gün yeni üyelerin katıldığını belirten Kıylık ve Karataş, 2023-2024 yılı toplu iş sözleşmesini yapmak üzere emekçilerimizin sendikamız OLEYİS'e yetki vereceğinden eminiz. Bu vesileyle henüz sendikamıza üye olmayan arkadaşlarımızı da üye olmaya davet ediyoruz" dediler.

 

Bakmadan Geçme