Van'da okul yöneticileri bakanlığı dinlemiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez bu yıl öğrencilere ek kaynak desteği sunarak, velilerin omuzundaki yükü hafifletti. Van'da ek kaynak talebi ve tek tip kıyafet zorunluluğu bakanlığa rağmen devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl eğitimde yeni bir reform yaparak öğrencilere ek kaynak kitapları sundu. 136 Milyon öğrenci bu yıl ilk defa ek yardımcı kitaplarını sıralarda alırken, Van'ın Edremit başta olmak üzere ilçelerinde kitapların ulaşmadığı okullar çoğunlukta.

Milli Eğitim bakanlığı'nın 'Eğitimde Sosyal Destek' başlığıyla hayata geçirdiği devasa hizmeti Van'da gölgelemeye çalışan yöneticilerin sayısı her geçen gün artıyor. Defalarca şikayet edilmesine rağmen, velilerin her platformda dillendirmesine rağmen okul idarecileri veli ve öğrencilere kıyafet ve ek kaynak kitap baskısı kurarak, farklı alanlara yönlendiriyor.

Van'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu projesini sekteye uğratmak isteyen yöneticiler, velilerin ekonomik seviyelerini düşünmeden hareket etmeleri de dikkat çekiyor.

Bakanlığın 'Eğitimde sosyal Destek' hastagıyla yaptığı paylaşımları Edremit ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de paylaştı. Bu eğitim reformunun farkında olan yöneticilerin halen okullarda kıyafet baskısı ve ek kaynak kitap talep etmeleri akıllara durgunluk verdi.

Milletvekilleri ve Türkmenoğlu gerekli adımların atılacağını söylediler

Geçtiğimiz günlerde basın buluşması kapsamında Van'da yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar ile Abdulahat Arvas ve AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'na yöneltilen soru sonrası açıklama yapan Başkan Türkmenoğlu, okullarda kıyafet zorunluluğunun olmadığını, ayrıca ek kaynak kitap konusunda da asla talepler kabul edilememeli diyerek, "Bu tür durumlarda mutlaka bizlere ulaştırılsın, gerekli yerlere iletelim. Hükümetimiz eğitimde reform yaparak ilk kez bu yıl kaynak kitap dağıttı. Bunu gölgelemek isteyenler olabilir, karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme