Van'da Masa Tenisi Hakemlik Kursu yoğun katılımla başladı

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Masa Tenisi Federasyonu işbirliğiyle Van'da Masa Tenisi Aday Hakemlik Kursu açıldı.

Masa Tenisi Federasyonu ve Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Van'da Masa Tenisi Aday Hakem Kursu düzenlendi. 24 Mayıs tarihinde İpekyolu Gençlik Merkezi’nde başlayan kursta ihtiyaca binaen yeni hakemler çıkarılması hedefleniyor. Kurs 27 Mayıs’a kadar devam edecek ve başarılı olanlar masa tenisi hakemi olarak görevlerine başlayacak.


Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tecrübeli Masa Tenisi antrenörü Mahmut Kurt konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hakem ihtiyacımızın karşılanması açısından çeşitli branşlarda açılan Hakemlik kurslarını önemsiyoruz ve ilimizden de bu konu da katılım sağlanmasını istiyoruz. Sportif anlamda nitelikli ve objektif olarak Hakemlere ihtiyacımızın olduğunu dolasıyla da eğitim programlarının çok önemli olduğunu biliyoruz. Kurs ve eğitim hususunda eksiklerimizi tamamlayıp pratik olarak kazanımlar elde etmelerini sağlıyoruz." dedi.

Masa Tenisi aday hakemlik kurusuna 100'e yakın adayın katıldığını belirten Masa Tenisi Van İl Temsilcisi Emin Buğra Yoldaş ise, "Masa Tenisi branşımız ilimizde popüler bir branş haline gelmiştir. Bizlerde bu minvalde hakem eğitimi düzenleyerek eksiklerimizi tamamlayarak branşımızı daha iyi noktalara taşımayı hedefliyoruz. Kursumuz Van tarihinde ilk defa bu yoğunlukta yapılıyor. buda Masa Tenisi'ne gösterilen ilgiyi ortaya koyuyor. Van ve çevre illerden kursumuza büyük ilgi gösterildi. Adaylık kursundan başarılı olacak hakem arkadaşlarımızı şimdiden kutluyor, hakemlik hayatlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme