Van'da kirasını ödeyemeyen aile, 2 çocuğuyla sokakta kaldı

Van'ın İpekyolu ilçesinde ödeyemediği kira nedeniyle ev sahibi tarafından evden çıkarıldı, eşi ve 2 çocuğuyla sokakta kaldı. Baba Ali Çetin, 'Ev tutacak durumda değilim, kira ödeyecek gücüm yok. Yardım istiyoruz' dedi.

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli TOKİ Mahallesi'nde oturan ve çalışmadığı öğrenilen Ali Çetin (63), kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Evden çıkarılan yaşlı çift, 11 ve 7 yaşındaki iki çocuğuyla birlikte kavurucu sıcaklarda sokakta kaldı.

Mahalledeki boş bir araziye ev eşyalarını bırakan ve ağaçların gölgesinde gününü geçiren yaşlı çift ve iki çocuğu yetkililerden yardım istedi. 

MUHTAR KUŞAN: 400 KONUT BOŞ, VATANDAŞ SOKAKTA!

Çevrediklerin mahalle muhtarına bilgi vermesi üzerine yaşlı çifti ziyaret eden Kevenli Mahalle Muhtarı Hamza Kuşan, TOKİ yerleşkesinde 400 konutun boş olmasına rağmen ihtiyaç sahibi insanların sokakta kalması vicdanları sızlattığını söyledi.

Pazartesi günü Kaymakamlık ve Valiliğe konuyla ilgili müracaat edeceğini belirten muhtar Kuşan, "Bu tür mağdur aileleri sokakta gördüğümüzde utanıyoruz ve yerin dibine giriyoruz. Gerekli yerlere mutlaka müracaat edeceğiz. 400-450 konut boş durumda. Oturduğu evde kirasını ödeyemediği için 6. ayda evinden atılan bu kalp hastası vatandaşımızın bu durumunu herkese duyurmanızı istiyoruz" dedi.

"YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORLAR"

63 yaşındaki yaşlı adam Ali Çetin, sağlık durumundan dolayı çalışamadığını ve ödeyemediği kira nedeniyle evden atıldığını ve bu konuda yetkililerin yardımını beklediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Çalışacak gücüm yok. Eşim ve iki çocuğumla sokakta kaldık. Bunaltıcı sıcaklarda bir ağaç gölgesinde kalıyoruz. Devletimizin ve yetkililerin bize yardım etmesini bekliyoruz."

 

Bakmadan Geçme