Van'da Filo öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Van Edremit ilçesine bağlı Ş. J. Yrb. Yusuf Turgut ilkokulu (FİLO) öğrencileri 4/B Sınıf öğrencileri  'Kardeş Okul' projesi kapsamında Erdem Kent İlkokulu 4 /B sınıfında okuyan öğrencilere kitap hediyesinde bulundular.

Ş. J. Yrb. Yusuf Turgut ilkokulu (FİLO) öğrencileri 4/B Sınıf öğrencilerinden anlamlı bir gezi gerçekleştirdi. Kardeş okul olarak seçen Erdemkent İlkokulu 4 /B sınıfında öğrenim gören öğrencilere ile tanışma kaynaşma ve kitap hediyesinde bulunan minik öğrenciler keyifli ve de anlamlı bir gün geçirdi.

Ş. J. Yrb. Yusuf Turgut ilkokulu (FİLO) öğrencileri 4/B Sınıf öğretmeni Zelal Ceberut, "Öğrencilerim ile beraber daha önce belirlediğimiz kardeş okul olarak seçtiğimiz Erdemkent İlkokuluna ziyarete bulunduk. Burada öğrencilerimizin yeni arkadaşlıkların ve dostlukların kurulmasına yardımcı olama ve bu tür ziyaretlerin gerçekleştirerek kültür ve sosyal proje faaliyetleri kapsamında öğrencilerimize anlamlı bir izlenim bırakmak istedik.Öğrencilerimiz yanlarında getirdikleri kitapları kardeş okulunda tanıştıkları arkadaşlarına hediye ederek güzel bir etkinlik oldu, miniklerimizi için geleceğe yönelik örnek bir davranış olmuştur. Erdemkent İlkokulu 4 /B sınıfı öğretmenimiz Aysude Dülger ve okul yönetimine bizleri misafir etikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

FİLO öğrencileri 4/B Sınıf öğrencileri buradan ayrılarak Edremit Nur Tatar Spor salonunda Milli kültürümüzde ki Ata Sporu olan Türk Okçuluğu Antrenör Emre Erdoğdu tarafından minik öğrencilere tanıtılması oldu.

Edremit Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Gündoğdu, burada öğrencilere Milli spor olarak Okçuluk tarihimizde önemli bir yer edinmiş ve geleneksel değerlerimizin yaşatılması için Ata sporlarını gelecek nesillere aktarma yolunda burada eğitimlerimizde gerçekleştiriyoruz ifadesinde bulundu.

Çocuklar keyifli bir gün geçirerek Hentbol antrenörü Müslüm Karaboğa, tarafından da hentbol lu sporunu yakında tanıma fırsatı buldular.  Antrenörü Müslüm Karaboğa ise,  "öğrencilere Sportif anlamda  yetenekleri neye elverişli ise spor yapmalarını istiyoruz, ruh sağlığı yerinde bireyler olarak onları olduklarından daha başarılı yerlere götüreceğine inanıyorum. "Ailelerimizden isteğim çocuklarınızı muhakkak bir spor alanında değerlendirmeleridir" dedi.

(FİLO) öğrencileri 4/B Sınıf öğretmeni Zelal Ceberut, Kültürel etkileşimin ön planda olan milli spor okçuluk ve hentbol spor tanıtım etkinliklerine katılan öğrencilerim adına, kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade ederek, Van Gençlik Spor İl Müdürlüğü Edremit Nur Tatar Spor salonunda gösterdikleri ilgiden ötürü yetkililere teşekkür ettiler.
 

Bakmadan Geçme