Van'da dilenciler durdurulamıyor.. Esnaftan zabıta ekiplerine tepki!

Yaz aylarında Van'da dilencilik kabusu sürerken, yetkililerin de bu konuda kulaklarını tıkaması vatandaşların tepkisini topluyor. Çoğu il dışından gelenler olmak üzere Van sokaklarını dilenciler istila etti! Van Büyükşehir Belediyesi Zabıtası konuyu görmezden geliyor.

VAN HAKİMİYET - ÖZEL

Van’da özellikle yaz aylarında kentin dör bir köşesinde ihtiyaçları olmadığı halde vatandaşın duysunu istismar ederek kazanç elde eden dilenciler için yeteri kadar adım atılmıyor. Yurt genelinde dilenci sayısının çok az olduğu ve ilgili kurumların koruma altına alması ve denetlemesi sıkça yapılmakta. Van'ın en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Maraş caddeleri üzerinde dilencilerden geçilmezken, Van Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin de konuya ilgisiz kaldı.

Devletin dar gelirli vatandaşlara bir çok sosyal yardım ulaştırdığı son dönemlerde dilenci sayılarında anormal bir artış yaşanmakta. İl dışından da Van’a gelen dilenciler, tam anlamıyla Van halkının ve esnafın baş belası oldu. 

Vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor

Duygu sömürüsü yaparak vatandaşları istismar eden dilenciler için adım atılmaması büyük tepkiye neden oldu. Van'da her köşe başında neredeyse bir zabıta aracı var. Buna rağmen dilenciler rahatlıkla vatandaşlardan para koparmaya devam ediyor. Van büyükşehir Zabıtası ise konuya seyirci kalıyor. Vatandaşlar dilencilere karşı yetkililerin önlem almasını istiyor.

Günübirlik dilencilik yapıyorlar

Van Büyükşehir Zabıtası ekipleri, cami önlerinde ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı caddelerde çocukları ile birlikte insanların duygularını sömürerek dilencilik yaparken, günü birlik il dışından gelerek halkın duyguşarıyla oynayan kişilerin sayısında ki artışda dikkat çekiyor.

Bakmadan Geçme