Van'da ÇEVDER tarafından geniş katılımlı toplantı düzenledi

Van'da ÇEVDER öncülüğünde siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla 'Çevre Sorunlarının Görüşülmesi ve Rapor Sunulması' toplantısı düzenlendi.

Van Çevre Tarihi Eserleri Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği (ÇEVDER) tarafından Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenlediği toplantıya, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla ilk defa geniş bir kapsamda çevre toplantısı düzenlendi.

süleyman oflas
Toplantıda STK ve çevre derneklerine hitaben konuşan AK Parti Çevre Şehir ve Kültür'den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Süleyman Oflas,  AK Parti olarak , Van için yapılacak tüm güzellikler ve çevre projelerini destekleyeceklerini söyledi.


Van Gölü dip temizliği hakkında da katılımcıları bilgilendiren Başkan Oflas, "Van Gölü'müz artık eski günlerine geri dönmüş durumdadır. Turkuaz maviliği ile göz kamaştırıyor. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2003-2020 yılları arasında 162 bin 761 dekar arazide çalışma yapılarak 5 buçuk milyon fidan toprakla buluşturuldu. Ayrıca her yıl ortalama 500-1000 dekarlık alanda ağaçlandırma çalışmaları devam etmekte ve son 5 yıldır Van ilinde halka ücretsiz olarak yaklaşık 100 bin adet fidan dağıtılmaktadır. AK Parti bölgede çevre konusunda çok büyük yatırımlar ve destekler yapmıştır. Yapmaya da devam edecektir" ifadelerini kullandı.

süleyman oflas
"Van için faydalı olan her projenin yanındayız" 
Çevre ile ilgili bir komisyon kurulması gerektiğini sözlerine ekleyen Oflas, "Kurulacak komisyonun Van ile iligili getireceği tüm projeleri en ilgili makamlara biz iletelim. Bakanlıkların gündemine taşıyalım. Bu anlamda Van için güzel ve faydalı olan her projenin yanında olduğumuzu belirtmek isterim. AK Parti'nin yurt genelindeki çevre hassasiyeti herkesçe bilinmektedir. Bu vesileyle yurdumuzun bir çok noktasında çıkan yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. O yangın manzaraları herkesin olduğu gibi bizlerinde yüreğini yakmıştır. Birdaha yaşanmaması ümidiyle hepinizi selamlıyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

VANDA ÇEVDER TOPLANTISI
Toplantıda konuşan ÇEVDER Başkanı Ali Kalçık, “İlimizin bir çevre sorunu sazlıklardır. Van’da maalesef ormanımız yok. İl özel idaresi döneminde kurulmuş ormanlarımız dahi yok edildi. Bir de bunlara ilave olarak sazlıklarımız var. Sazlıklarımız Van Gölü deltasında çok ciddi bir işlem görüyor. Ormandan fazla oksijen veriyor” diye konuştu. 
Konuşmasında HES’lere de yer veren Kalçık, “Devletin bu bölgede 100’e yakın yapmış olduğu HES’ler vardır. Van ile özdeşleşmiş Kanisipi var. Suyun çıktığı yerde balık üreticileri var. Burada HES yapılması akla mantığa uygun değildir” dedi.

Bakmadan Geçme