Van'da Bocce Aday Hakem Kursu Başladı

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle Van'da iki gün sürecek Bocce aday hakem kursu başladı.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bocce Van İl Temsilciği işbirliğinde düzenlenen Bocce Aday Hakem Kursu büyük ilgi gördü. Kursun açılışına İpekyolu Gençlik ve Spo İlçe Müdürü İbrahim Sancar, TBBDF Van İl Temsilcisi Muttalip Demir ve kursiyerler katıldı.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyolu Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda başlayan aday hakem kursu, Uluslararası Bocce Hakemi ve Bocce Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mutlu Berik'in anlatımıyla teorik dersler ve uygulamalı eğitimlerle başladı.

Kurs açılışında konuşan TBBDF Van İl Temsilcisi Muttalip Demir, "kursun açılmasında destek olan başta Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Spor Hizmetleri Müdürü Yalçın Özdemir, İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Sancar, İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Erçek ve tüm kursiyerlerimize teşekkürediyorum" dedi.

Van'da Bocce sporunun yaygınlaştığını belirten MHK Üyesi ve Eğitmen Mutlu Berk ise, "Van'da birçok branş gibi Bocce'de de Türkiye geneli başarılar elde etmektedir. Emeği geçenleri kutluyorum. Başarılı bir kurs geçmesini temenni ediyor, kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bocce aday hakem olacak 40 kişinin eğitim gördüğü kursta, eğitimlerin TBBDF tarafından yapılacak sınav sonrası aday hakem olmaya hak kazanacak kursun 2 gün süreceği kaydedildi.

Bakmadan Geçme