Van TSO Başkanı Takva aldığı ödüllerle seçime girecek!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, son günlerde yaptığı çıkışlarla en çok konuşulan isimler arasına girdi. Siyasette umduğunu bulamayan Takva, TSO'ya yeniden talip olmak için kolları sıvadı. Takva'nın GAP Gazeteciler Birliği tarafından yılın odası ödülünü alarak ve TOBB Genel Kurulu'na başkanlık etmesi seçim yatırımı olarak değerlendirildi.

ÖZEL HABER

İlk olarak Ankara TOBB İkiz Kulelerde gerçekleşen Genel Kurul öncesi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu ve Genel Kurul Divan Üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Van TSO Başkanı Necdet Takva, ardından genel kurulun başkanlığını yaptı. 365 Oda ve Borsanın genel kurul üyeleri videokonferans aracılığıyla bir araya gelirken, TOBB Takva'ya seçim desteği verdiğini böylelikle ilan etti. Geçtiğimiz dönem siyasete atılarak, hezimete uğrayan Takva, yine umudunu TSO'ya çevirerek yaptığı hamlelerle tüccarın oyuna talip olacağa benziyor. 

TOBB Genel kurulu sonrasından Malatya’da düzenlenen GAP Gazeteciler Birliği programına katılan Van TSO Başkanı Necdet Takva'ya, yılın en başarılı oda ödülü verilerek esnaf ve tüccar üzerinde algı oluşturulmaya başlandı. Tüccar ve esnafın zor günlerden geçtiğini bir kenara bırakarak ödül peşinden koşan Takva'ya kamuoyundan da büyük tepki yağdı.

Ödül töreninde her ne kadar 'ödülümüzü iş insanları adına alıyoruz' desede, Takva'nın son günlerde yaptığı girişimlerin, aldığı ödülleri TSO seçimlerinde aday olması durumunda tüccar ve esnafa karşı seçim probogandası olarak kullanacağa benziyor.

Van TSO'ya başkanlık ettiği dönemde başarısız bir grafik çizen Takva, son zamanlarda Van TSO'nun basın mensupları ve gazeteciler arasında da ayrım yapmasıyla gündeme gelmişti. Daha önceki dönemlerde az da olsa kurumsallık örneği ortaya koyan oda, şimdilerde kurumsallıktan uzak bir işleyiş ortaya koymuş durumda. Yaklaşan seçimlerle birlikte herkese mavi boncuk dağıtan Takva'nın aldığı ödüllerle tüccarın oyuna talip olacağı bekleniyor.

Bakmadan Geçme