Van TSO Başkan Adayı Faruk Biner, seçim ofisini açtı

22 Ekim tarihinde yapılması planlanan Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine sarı liste olarak aday olan Başkabirvanmümkün Platformu, seçim çalışmalarını yürüteceği irtibat ofisinin açılışını görkemli bir şekilde gerçekleştirdi. 

Sarı Liste olarak seçime girecek olan Başkabirvanmümkün Platformu büyük bir destek ile Seçim çalışmalarının yürütüleceği irtibat ofisini İskele Caddesi Çem Petrol içinde açarak çalışmalarına hız verdi. 

Açılış konuşmasını yapan Başkabirvanmümkün Platformu Başkan Adayı Faruk Biner konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için hepinize yol arkadaşlarım adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Ticaret ve Sanayi Odası seçim süreci başladı. Bu süreci daha aktif ve organize yürütebilmek için irtibat ofisimizi kurduk. Sizlerin katılımı ile bugün açılışını gerçekleştireceğiz. Nasip olursa bizler de 22 Ekim 2022 günü seçime dahil olacağız. Tabi bu yarışta yalnız değiliz. Başka aday arkadaşlarımızda var. Huzurlarınızda onlara da buradan başarılar diliyoruz. Bu seçim süreci yaşanırken, kırıp dökmeden birlikte yeni ve güçlü bir Van inşa etmek adına bizler de bu sürece dahil olduk.

Hiç kimseyi ötelemeden ve ötekileştirmeden kent yararına birlikte hareket eden bir anlayışı da hâkim kılmak istiyoruz. Sahipsiz Van kalıbını artık yıkmak istiyoruz. Van’ın gerçek sahiplerinin gençler ve kadınların da olduğu, ortak bir geçmişe sahip olduğumuz gibi geleceği de ortak bir şekilde inşa etmek için kentin bütün dinamikleri ile birlikte herkese fırsat vererek ben değil biz anlayışıyla yönetmek istiyoruz. Kendi kişisel çıkarları peşinde değil toplumun faydasına samimi ve şeffaf yönetişim anlayışıyla yönetmek istiyoruz. 

Ticaret ve sanayi odaları kentlerin büyük ve çatı örgütleridir. Ancak diğer bileşenleri dışlamadan gücünü bu birlik ve beraberlikten, dayanışma anlayışından alan bir kent lobisi görevini daha etkin yapabilir. Bizler de ikbal ve istikbal beklentisi içinde olmadan samimiyetle bu kurumu yönetmek istiyoruz. 

Kenti yeni genç kuşaklara ve vizyoner- aktif- akılcı bir jenerasyonlara alan açan, etkin bir kadın girişimciler kurulu ile oda faaliyetlerini kentin kadın girişimci sayısını arttırarak hem model olacak hem de cesaretlendirecek projeler yapan ve proje desteği sunan bir Van TSO’nun hayalini kuruyoruz ve biliyoruz ki toplum vicdanına sessiz kalmayan, tarım ve hayvancılığı bölgeye uygun gerçekler ışığında yapılabilir kıldıran, en büyük gelir kapısı olan turizmi önceleyen, İran-Irak gibi pazarlara açılan, uluslararası iş birlikleri kovalayan bir TSO ile başkabirvanmümkün diyoruz."


 

Bakmadan Geçme