Van kalesi giriş ücreti isyan ettirdi

Kurban Bayramını fırsat bilen yerli ve yabancı misafirler Van ziyaretlerinde hiç beklemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldılar. Van Kalesini ziyaret etmek isteyen misafirler, kale girişinde uygulanan ayak bastı ücretinin neden alındığına anlam vermediklerini belirterek, duruma tepki gösterdiler.

Ücret alınan bir yerde ekstra hizmetlerin vatandaşa sunulması gerektiğini savunan yerli ve yabancı misafirler yetkililere isyan etti. İl dışından gelen misafirleri ile birlikte Van Kalesini dolaşmak isteyen vatandaşlar, hem fahiş bir ayak bastı ücretinin alındığını hemde giriş kısmında bulunan personellerin mafyavari davranışıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler.

Kale girişindeki personellerin vatandaşlara saygısız davranışıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten vatandaşlar, "Bayram süresince bir çok ilde gezdik. Böyle bir muamele ile karşılaşmadık. Mardin, Batman gibi illeri dolaştığımızda herhangi bir ücret tarifesiyle karşılaşmadık. Van Kalesi girişine geldiğimizde giriş kapısında bulunan personeller tarafından ilginç bir ifadeyle ücret ödemeden giriş yapamayacağımızı öğrendik. Bizde karara tepki için kale çıkmayacağımızı belirterek, sadece giriş kısmındaki kafeteryada ihtiyacımızı karşılayacağımızı söyledik. Buna rağmen kafeterya alanına bile giriş ücreti ödemeden giremeyeceğimizi söylediler. Yani 12 TL giriş ücreti ödeyip, kafetaryaya ulaşacağız. Kurumun kira karşılığı tahsis ettiği yerden aldığımız hizmetinde ücretini ödeyeceğiz. Bu dünyanın neresinde var! Bu uygulamanın niçin ve neden alındığını merak ediyoruz" dediler.

VAN'A ARTIK TURİST GELMEZ!

Van'ın tanıtımı ve bölgeye turist çekmek için her yıl yeni girişimlerin yapıldığı bugünlerde fahiş fiyatın gözden geçirilmesi gerektiğinin altıını çizen misafirler, "Tarihi ve turistik yerlerde gerçekten emeğin ve farklı imkanların sunulduğu yerlerden ücret alınmasın demiyoruz. Mesela Van kalesi karşısında bulunan Urartu müzesinde ücretin alınması kadar doğal bir durum söz konusu olamaz. Ancak, halka sunulan ekstra bir hizmetin olmadığı ve kaleye çıkmayıp ilk girişte bulunan restaurantta bile çay içilmesinin engellenmesi misafirlerimizi ve bizleri üzüyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Vanlı olarak içimiz acıyor. Böyle giderse Van'a yerli turistte yabancı turistte gelmez. Yetkililerin bu duruma bir el atmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdiler.

CİMER ve Van Valiliğine gerekli şikayette bulunacaklarını da belirten vatandaşlar, kaleye giremeden alandan ayrıldılar.

Bakmadan Geçme