Van İnternet Medyası Birliği'nden Vali Bilmez'e ziyaret

Van İnternet Medyası Birliği (Van İMB) üyeleri Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'i makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta Van’daki beş önemli medya kuruluşunun bir araya gelmesi ile kuruluşu ilan edilen Van İnternet Medyası Birliği (Van İMB) kuruluş açıklamasının ardından ilk ziyaretini Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i ziyaret ederek gerçekleştirdi. Şehrivan Medya Grubu adına Ömer Aytaç Aykaç, Gazetevan adına Arif Karakaş, Van Ekspres Haber adına İshak Kara ve Van Gazetesi adına Hikmetullah Yetkin’in katıldığı ziyarette, birliğin çalışmaları, faaliyetleri ve hedefleri anlatıldı. 

Kentte yayın yapan Şehrivan, Wanhaber, Van Ekspres, GazeteVan ve Van Gazetesi’nin oluşumu ile bir araya gelen daha sonra da kentteki diğer medya gruplarını ziyaret ederek internet mecrasında habercilik yapan isimleri bu çatı altında toplamaya çalışan Van İMB, Vali Bilmez’i ziyaretinde de bu amaçla yaptıkları çalışmaları anlattı.

Van İMB kurucuları ziyarette Vali Bilmez’e internet medyasını akredite edecek bir çalışma yürütmek istediklerini, internet haberciliği yapan mecraların kayıt altına alınacağı ve ulaşılabilir olacağı bir sistem üzerinde çalıştıklarını ve mesleki anlamda birçok çalışmayı yürüttüklerini anlattı. İnternet medyası ile ilgili bir düzenleme söz konusu olduğunda Van İnternet Medyası Birliği olarak sürece dahil olmaya hazır olduklarını söyleyen birlik üyeleri, gazeteciliğin ve haberciliğin kurumsallaşması için de çalışmalar yürüteceklerini belirtti. Vali Bilmez ve kurumların da bu süreçte desteğini isteyen birlik üyeleri, kentteki birçok gazeteci ve internet haber sitesinin dahil edeceği oluşum ve faaliyetleri üzerine yaptığı bilgilendirme ile ziyareti tamamladı. Vali Bilmez de Van İMB’ye çalışmalarından başarılar diledi. vangazetesi

Bakmadan Geçme