Van Devlet Tiyatrosu 2021-2022 Tiyatro Sezonunu açıyor

Tiyatro severlerin ve sanat severlerin pandemi nedeniyle uzun süredir hasretle beklediği oyunlar için ilk Perde ' Üç Yaşam Bir Öykü ' adlı oyun ile birlikte nihayet açılıyor.

Tiyatro sezonu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van Devlet Tiyatrosu'nun emektarlarından müdür yardımcısı Cem Düzova "Malumunuz dünyayı sarsan pandemi dolayısıyla son iki sezondur tiyatro severlere doğru düzgün bir oyun izletemedik. Bunun yanında Turne kapsamında da her hangi bir oyun gelmedi. En nihayetinde yaz aylarında açık havada tiyatro sezonuna adım attık. Ancak gerek sanatçılarımız için olsun, gerekse seyircilerimiz için olsun ölçü Tiyatro Perdesinin açılmasıdır. Ancak bu şekilde oyunlarımız seyirciye geçebiliyor. Bu vesileyle 7 Ekim akşamında tüm sanatsever dostlarımızı oyun salonumuza bekliyoruz. "Üç Yaşam Bir Öykü" adlı oyunumuzu umarım beğenirler. Temennimiz sezon boyunca bir daha her hangi bir kısıtlama olmaksızın oyunlarımızı devam ettirmektir " dedi.

Umut Özgün Tezbaşaran'ın yazdığı ve Emin Gürsoy'un yönettiği oyunda;  

Mesut Tuğrul Ozan Tuğrul
Dündar  Hasan Çağdaş Kılıç 
Doğan  Mustafa Çağatay Turgut sahne alırken müzisyen koltuğunda ise Mestan Ataş oturuyor.

Oyunun konusu;

‘’Oynadığın rol bir insandır!

 Bu cesaret isteyen bir süreçtir. En başta kendinle yüzleşmen gerek.’’

 An gelir birbirini tanımayan 3 insan birbirlerinin, hayatında önemli ve değerli bir yer tutuverir.

Birisi için hiç önemsenmeyecek küçük bir şey bir diğerinin hayatındaki en büyük başarıdır.

‘’Üç yaşamın toplamı bir öykü yapar.’’

Söz konusu Üç Yaşam Bir Öykü Tiyatro Oyunu Perşembe, Cuma ve Cumartesi 19:30 seyirciyle buluşacak. Bilet fiyatları ise Tam 18 TL İndirimli Bilet fiyatı ise 10 TL olarak belirlendi.

 

Bakmadan Geçme