Tuşba Belediyesi'nin 'Eyvanlı çeşme' uygulaması devam ediyor

Tuşba Belediyesi'nin, su kaynakları yeterli olan mahallelerde yaptırdığı Osmanlı Mimarisi olan 'Eyvanlı Çeşme' projesi devam ediyor.

Tuşba Belediyesi’nin yürüttüğü ve Osmanlı Mimarisi olan ‘Eyvanlı’ çeşmeler Tuşba’da hayat buluyor.

Günümüzde kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmalarında en çok tahrip edilen kültür varlıklarının başında gelen çeşmelerin tekrar eski ihtişamlarına kavuşması için Tuşba Belediyesi, bu yıl da mahalle sakinlerinin ortak kullandığı ve içme suyu şebekesinin yeterli olduğu Aşit, Çobanoğlu, Koç, Dilimli, Atmaca ve Ocaklı mahallelerinde olmak üzere 6 mahalleye daha çeşme inşa etti.

Üç tarafı ve üstü kapalı, önü açık yapı olan ‘Eyvanlı’ çeşmelerin, Osmanlı döneminde konuttan hamama kadar birçok alanda görmenin mümkün olduğunu dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Osmanlı döneminde günümüze ulaşan çeşmeler, çoğunlukla medrese, camii, han gibi yapıların ön kısmına, bir eyvanın içerisine ve halkın kolayca faydalanabileceği hemen hemen her sokağa inşa edilmiştir. Bu kadar tarihine önem veren bir neslin torunları olarak hem tarihimize sahip çıkmak hem de mahalle ortasında bulunan çeşmelerin yerine aslına uygun ‘Eyvanlı’ çeşmeleri yaparak halkımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

tuşba belediyesi eyvanlı çeşme

Bakmadan Geçme