Tuşba Belediye Başkanı Akman'ın, '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' Mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı'nın 98'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Akman, yayınladığı kutlama mesajında; Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil, bir yaşam tarzı olduğunu kaydetti. Başkan Akman, “Cumhuriyet; bir milletin her türlü imkansızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde ettiği büyük bir zaferin adıdır” dedi.

 

Cumhuriyet’in çok büyük bedeller verilerek kurulduğunu söyleyen Başkan Akman, “Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı milletimizin tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferlerden biridir. Bu anlamda Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Gazi Mustafa Kemal’in ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme