THY'den Vanlılara kötü haber! Yine zam geldi

Uçak bilet fiyatlarında iç hat tavan fiyatları Ocak ayında 599 TL, Haziran ayı sonunda ise 990 lira olarak belirlemişti. Hava yolu şirketleri iç hat tavan bilet fiyatlarına bu günden itibaren sessiz sedasız zam yaparken yeni fiyat Bin 150 TL olarak belirlendi. İstanbul'dan Van'a uçmak isteyenlerin belirlenen tavan fiyatının çok üstünde fiyatlarla karşılaşıyor.

Akaryakıt fiyatları ve döviz kurlarındaki artışlar ulaşım ücretlerinde yeni zamları beraberinde getiriyor.

OCAK AYINDA 599 LİRAYDI

Tavan ücretinde Ocak ayında 599 lira olarak belirlenen en yüksek bilet fiyatı, kademe kademe yükseltilirken; son olarak haziran ayında 999 liraya kadar çıkmiştı. Yeni belirlenen tavan fiyatıyla havayolları, bugünden itibaren yurt içi uçuşlarda ekonomi sınıfı tek yön, en yüksek bilet fiyatını bin 150 lira olarak satışa sunmaya başladı.

BUSINESS SINIFINDA GEÇERLİ DEĞİL

Yapılan açıklamada, yeni tavan ücretiyle iç hat uçuşu yapacak yolcular 'business sınıfı' hariç bayram ve tatil dönemi de dahil ekonomi sınıfında artık bin 449 liradan fazla bilet ücreti ödemeyecek. İç hat bilet fiyatlarının tatilde ve bayram döneminde aşırı artışını engellemek için 9 yıl önce tavan bilet fiyatı uygulaması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın girişimiyle başlatılmıştı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında iç hatlarda tek yönde tavan ücret 299 lira olarak belirlenmişti. Tavan ücreti 2021 yılı sonunda ise 499 liraydı. İç hat business sınıfında ve dış hat bilet fiyatlarında ise tavan ücret uygulaması bulunmuyor. Yaklaşık altı ay önce 599 TL’den 699 TL’ye çıkarılan iç hat havayolu tavan bilet fiyatlarına haziranda 990 TL’ye çıkarılmıştı. Ama bugün bilet almak isteyen vatandaşlar belirlenen bu tavanın çok üstünde rakamlarla karşılaşıyor. THY’nin sitesindeki fiyatlara göre yeni tavan 1150 TL, aktarmalı uçuşlarda bu rakam daha da yükselebiliyor.

İşte İstanbul’dan Van’a uçakla seyahat etmek isteyenlerin karşılaştığı ücret;

sehrivan


 

Bakmadan Geçme