SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Neler Oluyor ?

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer, konuk olduğu radyo programına katılarak, göreve geldikten sonra kurdukları yeni organizasyonla kısa sürüde hastanede önemli gelişmeler olduğunu belirtti.

SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer Tutku Radyo'da Beraat Öner'in konuğu oldu. Başhekim Yavuzer, göreve geldikten sonra kurdukları yeni organizasyonla kısa sürüde hastanede önemli gelişmeler olduğunu belirtti. 

Programda önemli açıklamalarda bulunan Yavuzer, "Ben başhekim olarak göreve başladığım zaman İstanbul Hastanesi olarak bilinen İpekyolu Ek Binamız yataklı pandemi hastalarına hizmet veriyordu. Kovidden ötürü servisten yatak ihtiyacı olan ve yoğun bakım yatak ihtiyacı olan hastalarımıza hizmet veriyordu. Kapalı bir kutu gibiydi. Biz göreve geldikten kısa bir süre sonra  yataklı servis ve yoğun bakım servis kısmınıçda ana binamıza taşıdık. Ana binamızda daha sağlıklı hizmet vermeyi hedeflemiştik. Bunu da sağladık. İpekyolu Ek Binamızda bir ay tadılat yapıldıktan aslı görevine başladı.  Vatandaşlarımız şu orda aktif olarak 20 polikilinik ile12 farklı braştan sağlık hizmeti alıyor.  Yataklı fizik tedavi hizmetimizide şu an orada hizmet vermektedir" ifadelerini kullandı.

"12 BİN HASTAYA, 400 DOKTORLA HİZMET VERİYORUZ"

Hastane hasta bakım sayılarını da açıklayan Yavuzer, "Ana yerleşke binamıza acil  servisler dahil olmak üzere yaklışk 12 bin hasta giriş yapıyor. 400 doktorla ve bin 500 yatak kapatisesiyle hizmet veriyoruz. Yan dallarıyla birlikte 30 çocuk polikiniğiyle hizmet veriyoruz. Her polikilinikte 50 hastaya bakılsa bu yaklaşık 1500 hasta eder. Bölge illerine de hizmet verdiğimiz için bazen yoğunluk ve  sorun yaşayabiliyoruz. Bize Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve bunların ilçelerinden çok ciddi bir şekilde sevkli hasta geliyor. Hastanın çokluğundan ötürü bazen yoğunluk olabiliyor. Bununla ilgili tedbirlerimizi uyguluyoruz" diye konuştu.

YAVUZER: GÜNLÜK POLİKİLİNİK SAYIMIZ 150'NİN ÜSTÜNE ÇIKTI!

Kovid döneminde 70 polikilinikle hizmet verdiklerini belirte Yavuzer, "Şuanda sadece gündüzleri 150-155 polikilinikle hizmet veriyoruz. 2021 Ekim'den bu güne kadar özellikle randevu alımı zor olan polikiniklerde salı ve perşembe günleri 17-22 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Tüm bunlara rağmen radevu alımında hala sıkıntı yaşandığı da oluyor. Bazı branşlarda hekim sayımızın az olmasından ötürü aldığımız bütün tebdirlere rağmen bazı sorunlar aşılamıyor. 7/24 saat Emar hizmetimiz devam ediyor. Tüm tebdirlerimiz aldık, ultrasyon randevuları için beş altı ay sonraya sıra veriliyordu. Şu an günü birlik çekime kadar geldik" ifadelerine yer verdi.

"HASTA MEMNUNİYETİ VATANDAŞLARLA DİYALOG"

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine günlük yaklaşık 25 bin insanın girip çıktığının altını çizen Yavuzer, "Hasta ziyaretlerimiz ve hastane kontorllerimiz kesintisiz devam ediyor. Problemleri yerinde görüp çözüm üretiyoruz. Hastaları ziyaretimizde hastalara aldıkları hizmeti kendilerine soruyoruz. Yapıldı ise tamam diyoruz. Bazı yerlerde vatandaş bazı eksiklikleri bize bildiriyor. Vataşın bize ilettiği sorunu çözmek için gayret ediyoruz.  Bazı eksiklikleri hastalardan öğreniyoruz. Hastaneyi dentlemenin en iyi yolu hizmeti alan hastayla konuşmaktan geçiyor. Hasta memnuniyetini önemsiyoruz. Hasta şifa bulmak için geliyor. Gerek tedavi döneminde gerek tedavisini aldıktan sonra hastalarımızla iletişime geçiyoruz" dedi.

BAŞHEKİM YAVUZER, "TASARRUF KOMİSYONU KURULDU"

Tasarruf bir yaşam biçimidir. Tüm kaynaklar sınırlı olduğu için bizim bu kaynakları tasaruflu bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Bununda berekatini görüyoruz. Suda elektirik kullanımında çok dikkat ediyoruz. Gereksiz kullanımına engel oluyoruz. İsrafları önleyerek mali kaynaklarımızı artırmaya çalışıyoruz. Başarılı olduğumuz alanlarda oldu. Personel çalışma mesaisi, insan kaynaklarının tasaruflu bir şekilde yönetilmesinin katkısını görüyoruz. Milletin malına sahip çıkmak zorundayız.  Bu gün itibariyle 4928 personelimiz var. Hizmet sunan personelimizinde moral ve motivasyonunu önemsiyoruz. Başarı için hizmet sunan insanların bir şekilde deşarj olması lazım. Kendisini iyi hmesi, kurum aidiyetinin canlı tutulması gereklidir" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: Van Radikal

Bakmadan Geçme