Saha Komiserleri Derneği 8. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı

Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği (TFSKD) 8. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Tek liste halinde girilen Genel Kurul oylamasının ardından mevcut Genel Başkan Hüseyin Doğan 5. kez üst üste seçilerek güven tazeledi.

Ankara'da yapılan 8. Olağan Genel Kurul divan heyetinin oluşmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte genel gündeme geçilen ve mevcut Genel Başkan Hüseyin Doğan'ın genel kurulu selamlaması ve kısa bir konuşma yapmasıyla devam etti.

TFSKD Genel Başkanı Hüseyin Doğan genel kurula hitap ederek, Genel Merkezin 4 dönemde yapmış olduğu faaliyetleri anlattı.

Yakın tarihte vefat eden Genel Merkez kurucularından ve üyelerinden Haluk Okan, Bülent Meralbaysal, M.Metin Altay, Bayram Sarıkaya, Muzaffer Pakkaraca, Eyüp Şenol Çivit’i ve şubelerin vefat eden üyelerini rahmetle anarak sözlerine başlayan Genel Başkan Doğan, Saha Komiserlerinin çağdaşlaşmak adına Spor Bilimlerinden Prof.Dr.Turgay Biçer ve Prof.Dr. Rıdvan Ekmekçi’nin kriz yönetimi eğitimlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Türkiye geneli görev alan Saha Komiserlerine iletişim ve koordinasyon konulu konferans verildiğinin altını çizen Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Uzun uğraş ve girişimler sonucunda Saha Komiserlerimizin güvenliğini sağlayan 6222 sayılı kanun kapsamına alınması sağlandığını belirten Doğan, "Kamu görevlisi statüsünün kazanılmasıyla birlikte artık saha komiserlerimiz daha güvenli bir şekilde müsabakalarda görev yapıyorlar. Yine genel merkezimizin gayretleri sonucu üyelerimizin, Süper Lig ve TFF 1.Lig Müsabakalarında U19 maçlarında görev yapmasının önü açılmıştır. Bir diğer önemli konuda yıllardır sıkıntı yaşadığımız Sağlık Raporu probleminin çözüme kavuşturulması yönetim kurulumuzun yapılan girişimlerin sonucunda gerçekleşmiştir. İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi saha komiserleri eğitimlerimizi tamamladık. Pandemi nedeniyle diğer bölge toplantıları ertelendi" dedi.

TFSKD Genel Başkanı Doğan derneğin kamu yararına yaptıkları faaliyetlerine de değindiği konuşmasında, "Sosyal projeler kapsamında okullara kitap yardımı, Kızılay'a kan bağışı, Mehmetçik Vakfına bağış, Elazığ depreminde kıyafet ve battaniye desteğinde bulunduk. Pandemi döneminde “Bizbize Yeteriz” Ulusal Kampanyaya destek verdik. 53 yıldır Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 'na hizmet eden derneğimizin TFFüyelik şartlarını oluşturduğu ve genel kurulda verilen karar ile TFF üyeliği konusunda müracaat edeceğiz. Bugüne kadar elde edinilen kazanımlara emek veren Yönetim Kuruluna ve genel kurula katılarak derneğimize sahip çıkan, destekleyen tüm üyelere ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen TFF Başkanvekili ve Türkiye Matör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Ali Düşmez’e teşekkürlerimi sunuyorum. Genel Kurulumuzun camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından genel kurul seçimine gidildi. Tek liste halinde yapılan oylamada yeni yönetim kurulu belirlendi. Yapılan oylama sonrası TFSKD tarihinde ilk defa bir kadın üye Genel Merkez Yönetim Kurulunda yer aldı. Hatay bölgesi saha komiserlerinden Yonca Portakal Hamurcu yönetim kuruluna girmesiyle birlikte bir ilk gerçekleşmiş oldu.

Son olarak dilek ve temennilerin alındığı 8. Olağan Genel Kurul toplantısı, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle birlikte sona erdi.

Bakmadan Geçme