Poligon Van açılıyor! Poligon Van nerede, nasıl gidilir?

Van'da gerçek silahlarla atış yapılabilecek Poligon Van, 4 Ekim Salı günü hizmete açılıyor.  Poligon Van'ın açılması sevinçle karşılandı. Poligon Van nerede? Nasıl gidilir sorusu ise haberimizin detayında...

Tuşba Belediyesi üstü 10. Noter mevkisinde açılacak olan Poligon Van'ın vatandaşlara en iyi atış deneyimini sunacak şekilde hazırlandı. 

Poligon Van'ın kurulum işlemlerinin yaklaşık 6 ay sürdüğünü belirten firma yetkilisi Veysel Geçken, "Altı ay süren işlemlerin nihayetinde sonuna geldik. Yarın itibariyle hizmet vermeye başlayacağız. Van'da poligonun olmaması büyük bir eksiklikti. Silah atışında uzmanlaşmak isteyenlerin, güvenlik sertifikası almak isteyenlerin ve stres atmak isteyenlerin gidebileceği bir yer yoktu.Özellikle kış aylarında soğuğa ve ayaza rağmen saatlerde bekleyen insanların yaşadığı o sıkıntıları göz ardı edemezdik. Zorlu bir sürecin startını yaklaşık bir yıl önce vermiştik. Altı ay süren işlemlerin ardından nihayete kavuştuk." dedi.

Poligon Van'ın halkın önemli bir talebi olduğunu belirten Geçken, "İran'dan Van'a gelen turistlerinde bu deneyimi yaşamak isteyebileceklerini düşünüyoruz. Kendi alanında uzman eğitmenlerin eşliğinde gerçek silahlarla atış deneyimini yaşamak isteyen herkesi Poligon Van'a bekliyoruz. Atış yapabilelcekleri 20 çeşit silahlarımız vardır. Kişi beğendiği silahla atış deneyimini yaşayacağı gibi günlük stresinide atabilecektir" diye konuştu.

 

 

Bakmadan Geçme