Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba güven tazeledi

Öz Büro İş Sendikası 4. Olağan Genel Kurulunu yaparak yeni genel başkanını seçti. Mevcut Genel Başkan Baki Gülbaba, yapılan seçimde üyelerden güvenoyu alarak yeniden genel başkan oldu.

Ankara Kızılcahamam'da bir otelde gerçekleşen genel kurula, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, AK Parti 23. dönem Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Abdülbaki Gülbaba, milletvekilleri, HAK-İŞ'e bağlı sendikaların genel başkan ve yardımcıları, Öz Büro İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasını Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Abdülbaki Gülbaba yaptı.

Genel Başkan Gülbaba yaptığı konuşmada, “Öz Büro-İş Sendikamız zor gün dostudur. İşçinin ekmeğiyle karnını doyuranlara, mücadelemize zarar verenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Öz Büro-İş ve HAK-İŞ ailesi, emek kalesi olmaktan asla geri durmayacağız. 696 sayılı KHK ile işçilerimizi kadroya kavuşturan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a buradan teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“Tüm Çalışanlar Olarak Müjdeli Haber Bekliyoruz”

Son zamanlarda işçilerin yaşadığı sorunlara da değinen Gülbaba, “KHK ile kadro alan tayin, becayiş, zorunlu emeklilik vb. birçok sorunumuz var. Bu sorunları çözmek üzere büyük bir hazırlık içinde olduğunu bildiğimiz Çalışma Bakanımıza da teşekkür ediyor, bu konuda müjdeyi sabırsızlıkla beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Genel Kurulumuzun hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Öz Büro-İş Sendikamız İle Birlikte Yürüdük”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, Kültür Bakanlığı’nda örgütlenme için HAK-İŞ Konfederasyonumuzun yürüttüğü zorlu mücadeleye değinerek, “Kültür Bakanlığımızda bugün halen varsak ve örgütlülüğümüz devam ediyorsa bu HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Öz Büro-İş Sendikamızın birlikte mücadelesinin sonucudur” dedi.

Genel Başkan Gülbaba güven tazeledi

İki adayın yarıştığı genel kurul oylamasında Genel Başkan Abdülbaki Gülbaba, delegelerin birçoğunun oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. Öz Büro İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri şu şekilde sıralandı;

GENEL YÖNETİM KURULU

Genel Başkan Abdülbaki Gülbaba, 

Genel Başkan Yardımcısı Emrah Sağır,

Genel Başkan Yardımcısı Alper Gökçek, 

Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Kaskaya,

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Özyavuz oldu.

GENEL DENETLEME KURULU

Alperen Saraçoğlu,

Raşit Eğin,

Uğur Aslan

GENEL DİSİPLİN KURULU

Talip Ersoy

Ceylan Erdemir

Gökhan Özdemir

Bakmadan Geçme