Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, son anket sonuçlarını açıkladı

Hem AK Parti hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son anket sonuçlarına göre oy oranını artırdı. Bu artışta EYT, sosyal konut, doğalgaz indirimi ve marketlerin denetimi etkili oldu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimi için 5 ay sonrasını işaret ederken; masaya son anket sonuçları da gitti.

O sonuçlar, dün akşam 24 TV’deki “Arafta Sorular” programında da açıklandı.

AK Parti, en yakın rakibini ikiye katladı

Esra Elönü’ye konuşan Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, AK Parti’nin oranının yüzde 41,1 olduğunu söyledi.

CHP’nin yüzde 23,6 dolaylarında olduğunu vurgulayan Daşdemir, diğer partilerin yüzdelerini de şöyle paylaştı:

Meral Akşener’in İyi Partisi yüzde 8,1

“HDP yüzde 9,8, İyi Parti yüzde 8,1, MHP yüzde 8, Zafer Partisi yüzde 2,3, Memleket Partisi yüzde 1,2, Deva Partisi yüzde 1,1, Saadet Partisi yüzde1, Gelecek Partisi yüzde 0,9, Büyük Birlik Partisi yüzde 0,8, Yeniden Refah Partisi yüzde 0,7, Türkiye Değişim Partisi yüzde 0,5, Vatan Partisi yüzde 0,4…”

“Biz hiçbir zaman yüzde 35’in altında görmedik AK Parti’yi”

AK Parti’nin oyunu hiçbir zaman yüzde 35’in altında görmediklerini dile getiren Daşdemir, “AK Parti’nin geçtiğimiz yıl nisan ayında yüzde 35,9’muş oyu. Bazıları yüzde 30, yüzde 28, yüzde 25 gibi rakamları paylaştılar. Biz hiçbir zaman yüzde 35’in altında görmedik AK Parti’yi, yaptığımız araştırmalara dayanarak söylüyorum.” dedi.

EYT, sosyal konut ve doğalgaz etkisi

EYT, sosyal konut ve doğalgaz indiriminin bu oy oranlarına iyi yönde yansıdığını dile getiren Daşdemir, “Ondan sonraki süreçte tedrici bir yükseliş oluşmaya başladı. Özellikle sosyal konutla bu biraz daha kendini hissettirdi. EYT ile birlikte de yüzde 41’e çıktı. Daha mı yukarı yoksa daha mı aşağı inecek bilmiyoruz. Önümüzde bir kış dönemi var. Kışın doğalgaza zam beklenirken, indirim geldi.

Bu indirimin de etkisi olur mu bilmiyorum ancak alım gücünün azalmasındaki en büyük sebeplerden birisi benim 3 harfliler olarak nitelendirdiğim marketler… Marketlerdeki denetimlerin az olması konusuna da Sayın Cumhurbaşkanımız el attı. Denetim arttı, onlar bile indirime gittiler. Bu da büyük bir şey.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 42,1”

Esra Elönü’nün sorusu üzerine Cumhurbaşkanlığı için yapılan anketin sonuçlarını da paylaşan Daşdemir, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 42,1, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 10,5, Mansur Yavaş yüzde 8,4, Selahattin Demirtaş yüzde 5,1, Ekrem İmamoğlu yüzde 4,8, Meral Akşener yüzde 4,6.”

Daşdemir, “Bu anket, Saraçhane’deki o toplantı, onun öncesindeki Akşener ile İmamoğlu’nun sevinçle kutladıkları ceza sonunda yapıldı. Görünen o ki, orada umdukları mağduriyet algısı olmamış.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Bakmadan Geçme