Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yüreğir, Van'dan partilere seslendi

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayhan Yüreğir, iktidardan kurtulmanın tek yolunun 60 milyon seçmeni incelemek olduğunu ifade ederek, 'Ey muhalefet partileri altın gününden vazgeçin, gelin bütün siyasi partiler bir araya gelelim' dedi.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayhan Yüreğir, parti meclis üyeleri Erdem Bircan ve Ufkun Doğan ile birlikte Memleket Partisi Van İl Başkanı Haluk Terzioğlu’nu ziyaret etti. İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yüreğir, 20 yıllık bir iktidarın var olduğuna değinerek, iktidarın Türkiye'yi uçurumun kenarına getirdiğini söyledi.

Gelinen süreçte herkesin geçim sıkıntısını konuştuğunu belirten Yüreğir, “Derin bir yoksulluk yaşıyoruz. Herkes geçim sıkıntısını konuşuyor. Sokaklarımız sığınmacı dolu ve bu iktidarın yıllar önce bir beyanı var. Bu millete diyor ki, “2023 yılında milli gelir 2 trilyon dolar olacak.” Oldu mu? Milli gelir üçte biri. ‘Kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacak’, 10 bin doların altındayız. İhracat 500 milyar dolar olacak, 245 milyar dolar. İşsizlik yüzde 5 olacak, yüzde 20'lere çıkmış. İstihdam yüzde 50 olacak, ulaşılmamış. Borsadaki şirket sayısı bin şirket olacak, 581 şirket olmuş. Dünyada ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz, 20'nin de altına 23'e düştük. Enflasyon, faiz tek haneli olacak. Yüzde 80 mi, 180 mi belli değil. Dünya mal ticaretinden yüzde 1,5'luk pay olacağız, yüzde 1'lerdeyiz” dedi.

“Cumhurbaşkanı nasıl seçim kazanacak konuşmuyorlar”

Muhalefetin iktidarın ekmeğine adeta yağ sürdüğünü ifade eden Yüreğir, “Peki böyle bir ortamda nasıl oluyor da muhalefet yüzde 70, 80'lerde olamıyor? Bu kadar beceriksiz, milleti bu kadar kandıran bir iktidarın karşısındaki muhalefet, 8 ayda 6 defa toplanmış. Altın günü, çeyrek altın günü sağlanmış. Kamulaştırmada anlaşamamışlar. Birisi kamulaştıracağız diyor, diğeri yapmayacağız diyor. Ergenekon Balyoz Davalarında anlaşamamışlar. İstanbul Sözleşmesi'nde anlaşamamışlar. Sığınmacılar konusunda anlaşamamışlar. Devlet Planlama Teşkilatı'nı yeniden açacağız diyorlar ama kapatanlarla aynı masada oturuyorlar. Nasıl bir aday bulacaklarında anlaşamamışlar. 6'lı masa emredecek Cumhurbaşkanı da ‘şak’ diye yapacak. Böyle bir Cumhurbaşkanı adayı nasıl seçim kazanacak bunu konuşmuyorlar. Eğer masada oturanlardan herhangisi birisi milletvekili olursa yasamanın bir üyesi olacak. Cumhurbaşkanı ise yürütmenin başı, eğer milletvekili olan bir genel başkandan talimat alırsa yasamanın emrine girmiş olur. Bu Anayasa'ya göre mümkün değildir. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Öyle bir adam bulacaklar ki hem seçimi kazanacak hem devleti yönetecek hem de 6 lidere ‘emirleriniz efendim nedir’ diye soracak” ifadelerini kullandı.

“Seçmenleri, sandığı konuşmamız lazım”

Açıklamasında artık seçmenin ve sandığın konuşulması gerektiğinin altını çizen Yüreğir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1.Cumhurbaşkanı adayı lazım. 2. Bunu seçecek seçmen lazım.3. Eylemin gerçekleşeceği sandık lazım. Cumhurbaşkanı, seçmen ve eylemin gerçekleşeceği sandık! Herkes neyi konuşuyor? Cumhurbaşkanı adayını konuşuyor. Bu yanlış, doğru değil! Adaydan önce konuşulması gerekenler var. Seçmenleri konuşmamız lazım, sandığı konuşmamız lazım. Sahte seçmen var mı? Hiçbir partinin elinde bir rapor yok. Bakmayın biz çalıştık demelerine. Bir parti genel başkanın açıklamalarına baktım. Bir gün 3 milyon demiş, bir gün 5 milyon, bir gün 6,5 milyon demiş. Türkiye'de bu iktidardan kurtulmanın birinci yolu, yaklaşık 60 milyon seçmeni tek tek incelemektir. Soyadı değiştirmek kolay artık, internetten hallediyoruz. Ey muhalefet partileri, altın gününden vazgeçin. Gelin bütün siyasi partiler bir araya gelelim. İlk ay bu 60 milyon seçmeni masaya yatıralım. Mahalle mahalle, sandık sandık paylaşalım. Bu 60 milyon seçmende yapılan sahtekarlıkları öne çıkaralım ve bunu önce millete anlatalım. Hiçbir çalışma yapmadığınız halde sandıklara sahibiz. “Listeleri inceliyoruz” diyerek seçimi meşrulaştırmayın. Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmeyin. Amacınız Erdoğan'ı orada tutmak değilse tabi. Onun gizli adamı değilseniz. 6'lı masayı bırakın. 8'li, 10'lu, 12'li her ne lazımsa Memleket Partisi olarak emrinizdeyiz. Geliriz çalışırız.”

Açıklamalarında partisinin Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylarına hodri meydan okuduğu vurgulayan Yüreğir, “2002'de Sayın Deniz Baykal ile Sayın Recep TV ve ve karşılıklı tartıştılar. Sonra bir daha bu tartışmalar hiç olmadı. Türkiye'nin 2002'ye geri dönmesi lazım. Cumhurbaşkanı adayları, televizyonda tartışmalıdır” şeklinde konuştu.

Memleket Partisi Van İl Başkanı Haluk Terzioğlu’nun selamlama konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Yüreğir ve beraberindekiler Van esnafını gezerek, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinlediler.

Bakmadan Geçme