Kim bu Erciş'i güzel yapanlar?

Kısa süre önce şehirler arası seyahatimden dolayı Erciş'ten geçtim. Aklıma Ercişlilerin o meşhur sözü geldi. 'Güzel Ercişimiz'

Kısa süre önce şehirler arası seyahatimden dolayı Erciş'ten geçtim. Aklıma Ercişlilerin o meşhur sözü geldi. "Güzel Ercişimiz"
Ercişlilere plaka kodu sorulduğunda 65 buçuk deyip, yıllarca il olmak istediklerini gündeme getirmişler. Toprak vatandır, namustur! Diyerek yeşil Erciş’e sahip çıkmışlar.
Son ilçe ziyaretimde gördüm ki; Ercişliler vatanına sahip çıkmış. Erciş çok güzelleşmiş! Sahil bandı, çarşısı, yolları, kaldırımları, parklar ve en önemlisi iç içe geçmiş binalarda yok artık Erciş'te!
2011 yılında meydana gelen üzücü Erciş depremi sonrası tam bir kalkınma yaşanmış ilçede!

****
Peki kimlerdi bu Erciş’i 'Güzel Erçiş' yapan?
Ercişlilerle ayaküstü sohbet ettiğimde öğrendim ki; Birisi devlet adamı, diğeri ise milletin adamıymış. Ercişlilerin ifade ettiği gibi; "Tabiki de Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ve AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas'tan başkası değil" 
Ercişliler adına bende bu iki koca yürekli insandan Allah bin kere razı olsun demek istiyorum.

****
Memleketi baştan sona yenilemiş, depremin yıkık enkazları arasından yeni bir Erçiş çıkmış. Erciş artık 65 buçuğu hakettiğini düşünüyorum. Hatta Van ile kıyasladığımda Erciş’in kalkınma ve şehirleşme konusunda Van’dan çok önde olduğunu düşünüyorum. Böyle giderse Van’ı Erciş’e bağlarlar.
Tabi ki; Van’ın Erciş’e bağlanması inanılması güç bir durum gibi gelebilir ancak manzaranın bize hissettirdiği duygu bu şekilde. Umut ederim ki; Van’daki yerel yöneticiler ve siyasetçilerde Büyükşehirciliğin sadece yüksek binalardan ibaret olmadığını hatırlayıp, Van için daha somut adımlar atarak Van’ı gerçek anlamda Büyükşehir’e yakışır bir çehreye kavuşturmak için gayret gösterirler. 

Selam olsun Güzel Erciş’e!

Bakmadan Geçme