Kılıçtaroğlu'ndan Demirtaş'a karşılık oy pazarlığı!

CHP'nin Van'da düzenlediği 'Belediye Başkanları Çalıştayı'na Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmaları damga vurdu. Kılıçtaroğlu'nun, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluğuna değinerek Vanlılardan oy istemesi tepkilere neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki 248 belediye başkanı ile Van’a gelerek çalıştayda yaptığı konuşmalar HDP ile dirsek temasında olduğunu bir kez daha doğrularken, Kılıçtaroğlu’nun çalıştayda yaptığı Demirtaş ve Kavala konuşması Vanlılar tarafından samimiyetsizlik olarak yorumlandı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ziyaretlerinin ilk gününde ulu camide Cuma namazı kıldılar. Cuma namazından çıkan vatandaşların kalabalık görüntülerini ‘büyük ilgi’ diye servis ederek algı oluşturmaya çalıştılar. Cuma namazı çıkışı siyasi söylemlerde bulunan İmamoğlu’na tepki sesleri yükseldi. Muradiye'de cami temel atma törenine de katılan İmamoğlu'na 'Ayasofya'nın açılışına karşı çıkan zihniyetin cami temeli atmasını da tutarsızlık olarak değerlendirildi.

Kılıçtaroğlu, Vanlılarla pazarlık yaptı: 'Demirtaş'ın çıkmasını istiyorsanız bize oy verin' dedi

Kılıçtaroğlu’nun gündeminde eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi olayları sanığı Osman Kavala vardı. Kılıçdaroğlu, "Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri ya da düşüncelerinden ötürü kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" diyerek tepkileri üzerine çekti. Kılıçtaroğlu, çalıştayda yaptığı konuşmada HDP ile dirsek temasında olduklarını bir kez daha ortaya koydu. Demirtaş’ın tahliye edilmesi ile ilgili Van halkından oy isteyen Kılıçtaroğlu’nun bu teklifi de Van’da karşılık bulmadı.

 ‘Van CHP içinde muhalefet mi başladı?’

Geldikleri günden bu yana Van sokaklarını dolaşan belediye başkanlarına tepkiler büyümeye başladı. 248 belediye başkanının Van’a gelişleri sosyal medya gündeminde de çok konuşuldu. Bir çok CHP teşkilatı üyeleri, belediye başkanlarının nezaketsiz olduklarını savundular. Yapılan paylaşımda, ‘Kılıçtaroğlu’nda olan nezaketin zerresi diğerlerinde de olsa’ diyerek tepki gösterdiler. Bu paylaşım Van CHP teşkilatında muhalefet mi başladı? sorusunu akıllara getirdi.


Bugün itibariyle sona erecek Van’daki CHP çalıştayı ve söylemler hüsranla sonuçlanmış oldu.
 

Bakmadan Geçme