İpekyolu Belediye Başkan vekili Aydın'ın 12 Mart mesajı

İstiklal Marşımızın 'Milli Marş' olarak kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içindeyiz.

İstiklal Marşı; milletimizin vatan ve istiklal aşkıyla her türlü imkansızlığa rağmen büyük inançla yürütülen kurtuluş mücadelesinin vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralara dökülmüş ifadesidir.

Bu sebeple ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak, coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin istiklal mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.

Aziz milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz eserin her kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek, mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, vatanımızın istiklâl ve istikbaline yönelik canını siper ederek geçit vermeyen tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.
 
İhsan Emre AYDIN
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V.

Bakmadan Geçme