Havuz medyasının Van'daki 'hatıra ormanı' yalanı ortaya çıktı

Bazı yandaş medya ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan AK Parti Van İl Başkanlığına ait hatıra ormanının 7 saniyelik görüntüleri paylaşılarak, yalan haber üzerine algı oluşturulmaya çalışıldı. Van Hakimiyet Gazetesi olarak konuyu araştırdık. Detaylar haberimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Havuz medyasının Van'daki 'hatıra ormanı' yalanı ortaya çıktı

Paylaşılan görüntülerde hatıra ormanına ait olmayan başka bir alanı kamuoyuna sunarak, “AKP Van İl Başkanlığı'nın 'Hatıra ormanı' yapmak istediği arazinin görüntüsü gündem oldu. Geçtiğimiz yıla ait tabelanın asıldığı bölgede hiç ağaç bulunmuyor.” ifadelerine yer verdiler.

Bu haber üzerine Van Hakimiyet Gazetesi olarak ‘ağaçlandırma yapılmayan yere tabela asılmış’ iddiaları üzerine bölgeye giderek araştırmalarımızı ve doğru bilgiyi kamuoyuna aktarmaya çalıştık. Havuz medyası tarafından oluşturulmak istenen algıyı tüm gerçekliğiyle gözler önüne serdik.

Görüntünün kimler tarafından ve ne zaman çekildiği bilinmiyor. Ancak, çekilen görüntülerde kadrajın hatıra ormanına ait kısmına döndüğü esnada videonun sonlandırıldığı görülüyor.

Gazetemizin yaptığı araştırmalarda Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan AK Parti Van İl Başkanlığı ‘hatıra ormanı’nın algı oluşturulmak istenilen görüntülerin aksine farklı bir konumda olduğu ve bin 500 fidan ile ağaçlandırma yaptıkları, bakımlarının ise Edremit Belediyesi tarafından düzenli olarak yapıldığı öğrenildi. Böylece, havuz medyası ve trol sosyal medya hesaplarının paylaştığı görüntülerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Bakmadan Geçme