Erciş'te torbacı operasyonu!

Van'ın Erciş ilçesinde torbacı diye tabir edilen sokak satıcılarına Jandarma ekiplerince operasyon düzenlendi.

İstihbarat ekiplerince KOM Şube Müdürlüğü ile birlikte torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının tespitine yönelik çalışmaların ardından şüphelilerin yakalanması için Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 10.05.2022 tarihinde Van merkez, Erciş ve Ağrı/Patnos ilçelerinde operasyon düzenlendi.  

Haklarında gözaltı kararı verilen (10) şüphelinin yakalandığı operasyonda, Narkotik köpekleriyle gerçekleştirilen aramalarda 752 gr metamfetamin, 15 gr. toz ersar, 24 adet uyuşturucu içme aparatı, 1 adet ruhsatsız tabanca  10 adet cep telefonu ele geçirildi. 

Yakalanan M.Ç., T.G., S.A., N.Ç., E.T., K.S., M.Z.A., U.B., İ.Y. ve İ. Y.  isimli (10) şüphelinin Erciş İlçe Jandarma Komutanlığında işlemlerinin tamamlanmasının ardından 13 Mayıs 2022 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldukları, dosya kapsamında ise bugüne kadar toplamda (14) şüphelinin tutuklandığı öğrenildi. 

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan, kullanan, nakleden, bu suçları işleyerek haksız kazanç elde eden, geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye çalışan şüpheliler ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Bakmadan Geçme