Edremit'te çocuk parkı karanlığa gömüldü, vatandaş isyan etti

Van'ın Edremit ilçesi Erenkent mahallesinde bulunan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk parkı bayramda karanlığa gömüldü. Vatandaşlar, belediyenin ilgisizliğinden isyan etti.

Van'ın Edremit ilçesinin büyük parklarından olan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Parkı'nın gece aydınlatma lambalarının yanmaması vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu. 

Ramazan Bayramı tatilinde çocuklarıyla birlikte parka geldiklerinde karanlığa gömülen park karşısında tepki gösteren vatandaşlar, Edremit ilçesinde çocukların kısıtlı sosyal alanları olduğunu söylediler.

Bayram tatilini çocukalarıyla geçirmek isteyen aileler, parka gelmeye çekindiklerini belirterek, "Kısıtlı sosyal alanlarımız olması nedeniyle Edremit'in gözde parkını geldiğimizde zindan gibi görmek çocuklarımızı üzüntüye boğdu. Biliniyor ki son günlerde özellikle madde bağımlılarının artmasıyla ve madde bağımlıları özellikle karanlık mekânları tercih etmesi insanlarda rahatsızlık yaratmaktadır. Bu nedenle karanlık içinde kalan bir alana korkudan yaklaşamıyoruz. Belli ki bir çalışma var. Fakat bu çalışmanın Bayram tatiline denk gelmesi, tatilde çocukların parklarda cıvıl cıvıl eğlenmesi gereken bir zamanda parka girememeleri çok üzücü bir durum. Bizler vatandaş olarak şunu belirtmek istiyoruz, bir an önce milli servetimiz olan lambalarımızın kontörlünü sağlamalarını istiyoruz. Bu konuda konunun muhataplarını göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştular.

EDREMİT BELEDİYESİ'NDEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Konuyu sosyal medya gündemine taşıyan vatandaşlara yanıt veren Edremit Belediyesi, "Parkımızın elektrik ve alt yapı hatlarının yenilenerek daha güvenli hale getirilmesi için çalışma yapılmaktadır. Elektrik kesintisi bu yüzden yaşanmıştır. En kısa zamanda parkımız yenilenerek elektrik verilecektir. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz" denildi.

Elektrik kesintisinin vatandaşların güvenliği için yapıldığı belirtilirken, elektrik kesintisinin yapıldığı Muhammed Fatih Safitürk Parkında, güvenlik için de hiç bir önlem alınmadığı öne sürüldü.

Bakmadan Geçme