Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük'ten 8 Mart mesajı

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, yayımladığı mesajında, 'Canıyla kanıyla bizi yoğuran, emekleriyle var eden analarımızın günü. Kadındı en öndeydi kurtuluşta, kadındı nazlı gelin barışta. Kadınlar milletlerin ve toplumların kültür aktarıcılarıdır.'' dedi.

Kadın veya erkek olarak yaratılan insanoğlu, cinsiyetini seçerek doğma hakkına sahip değildir. Bu sebeple erkek veya kadın olarak doğmuş olmanın bir diğerine üstünlük hakkı vermeyeceği de açıktır.

Tarih boyunca kültür ve medeniyetler kadına ve erkeğe fiziksel ve duygusal farklılıklardan dolayı roller, temel görev ve sorumluluklar yüklemiştir. Kadın ve erkek fırsat eşitliği kavramının, toplum tarafından kabul görmeye başlamasından sonra kadınlar; eğitim,iş ve sosyal hayatta yer edinmeye başlamıştır.

Biz eğitimciler "Haydi Kızlar Okula", "Ana Kız Okuldayız" vb. projeler kapsamında yüz binlerce kız çocuğunun eğitim hayatına kavuşmasına vesile olduğumuz gibi,çocuklarımızın kişilik oluşumunda ve eğitiminde toplumsal katma değer üretebilen bireylerin yetiştirilmesinde annelerin rolü büyüktür.

Bu sebeple kadınlarımızın gelişiminin önündeki engeller kaldırılmalı,iş hayatında istihdamı sağlanmalıdır. Toplumumuzda her alanda başarılı kadınların var olması,ülkemizin  bilinçli ve kalkınmış bir ülke olması için bize güç verecektir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur." sözü, kadınların toplumsal hayatın her alanında aktif, üretken ve güçlü bir şekilde yer almalarının önemine vurgu yapmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle her günümüzün Kadınlar Günü bilincinde geçmesi temennisi ile, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.
Sözlerimi Bozkır'ın Tezenesi Üstat Neşat Ertaş sözleri ile tamamlamak istiyorum. 'Kadınlar İnsandır.Biz İnsanoğlu' diyerek kadınlar günü kutladı.

Bakmadan Geçme