Edremit Belediyesi'nden vatandaşa ayıplı hizmet!

Van'ın Edremit Belediyesi, altyapı kanalizasyon çalışmalarına başladığını duyurunca, akıllara Yargıtay'ın, 'kanalizasyon siteminin olmadığı yerde atık su bedeli alınamaz' kararını getirdi. Edremit Belediyesi bu açıklamasıyla yıllarca vermediği hizmetin bedelini aldığı abonelere ücreti geri ödeyip ödemeyeceği ise merak konusu oldu.

Van’ın Edremit Belediyesi, altyapı kanalizasyon çalışmalarına başladığını duyurunca, akıllara Yargıtay’ın, “kanalizasyon siteminin olmadığı yerde atık su bedeli alınamaz” kararını getirdi. Edremit Belediyesi bu açıklamasıyla yıllarca vermediği hizmetin bedelini aldığı abonelere ücreti geri ödeyip ödemeyeceği ise merak konusu oldu.


“EDREMİT BELEDİYESİ’NİN KANALİZASYON VE ALT YAPI AÇIKLAMASI”

Edremit Belediyesi yakın zamanda yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin yıllardır en büyük sorunu olan kanalizasyon eksikliğinin Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın girişimleri sonucu hayata geçirildiği belirtildi. Altyapı işinin tamamlanma sürecinde bir takım sıkıntıların da beraberinde doğabileceğinin vurgulandığı açıklamada, “İller Bankası ile Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) işbirliğiyle çalışmalar büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Bilindiği üzere kanalizasyon hatları yapılırken ana kolektörler deşarj noktalarına kadar bağlandıktan sonra evsel bağlantıları tamamlanıp test yapıldıktan sonra işletmeye alınmaktadır. Kazılan yerlerin kapatılması ve asfaltlanması ile ilgili gelen talepler ancak altyapı kanalizasyon işinin tamamlanması ve hattın devreye alınması sürecinde yapılabilecektir. Bu konuda anlayışınız ve desteğiniz bizler için çok önemlidir. Kanalizasyon işinin aktifleştirilmesi durumunda belediyemizce hızlı bir şekilde yama ve kaplama işlemlerini tamamlayacağız” denildi.

UĞURLU, “EDREMİT BELEDİYESİ’DEN AYIPLI HİZMET”

Yapılan açıklamayla birlikte Edremit Belediyesi, şuana kadar kanalizasyon ve alt yapının olmadığı ilçede yıllarca su abonelerinden usulsüz ve ayıplı hizmet gelir elde ettiğini tescilledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, atık su bedelleri hakkında tüketici hakem heyetlerinin su abonelerinin lehine karar verdiğini vurgulayarak, Edremit’te ikamet edip, kanalizasyon ve atık su hizmetini alacakları güne kadar ödedikleri atık su bedelini ilgili hakem heyetlerine başvuru yaparak geri alabileceklerini duyurdu.

Tüketiciler Birliği avukatları ile birlikte artık haksızlığın ve kanunsuzluğun karşısında mücadele edeceklerini kaydeden Uğurlu, Van’da ki belediyelerin icra yöntemi ve usulsüzlük ve ayıplı hizmet adı altında tüketiciden tahsil ettiğini ve bu ücretleri abonelerin geri alacaklarını açıkladı.

Bakmadan Geçme