DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS Başvuruları ne zaman ?

DGS tercihleri için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Dikey Geçiş Sistemi kapsamında Temmuz ayında gerçekleştirilen sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler DGS tercih kılavuzunun yayınlanacağı tarihe çevrildi. Adaylar, başarı sıralamaları, kontenjanları ve taban puanlarına doğrultusunda tercih işlemlerini gerçekleştirecekler.İşte, 2022 DGS tercih kılavuzu hakkında merak edilenler...

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz yıl 11 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları 11 Ağustos'ta açıklanmış, DGS tercih işlemleri ise 15 Eylül alınmaya başlamıştı.

2022 yılının bilgileri göz önüne alındığında bu yıl DGS sonuçlarının 11 Ağustos tarihinde açıklanmasıyla tercihlerin Eylül ayında alınması bekleniyor. Konuyla ilgili bir açıklama geldiğinde haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz. 

2022 DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

DGS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından henüz yayınlanmadı. DGS tercih kılavuzu, tercihler başlamadan önce ÖSYM tarafından erişime açılacak.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Bakmadan Geçme