Başkan Uğurlu VASKİ sorunlarını ülke gündemine taşıdı

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, BBNTÜRK ekranlarına konuşarak,  Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ)'de yaşanan sorun ve sıkıntıları ülke gündemine taşıdı.  

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Uğurlu VASKİ sorunlarını ülke gündemine taşıdı

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, Ulusal yayın yapan BBNTÜRK TV'de Mahmut Şahin'in hazırlayıp sunduğu Tüketici Dostu adlı programı canlı yayıyınında VASKi abonelerinin yaşadığı sorunlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Başkan Uğurlu, Vatandaşların taleplerine cevap veremeyen VASKİ'nin tüketicilerde olşturduğu sıkıntıların hat safhaya ulaştığını kaydetti.

Atık su bedellerinin, biriken su borçları, kazı bedeli için alınan ücretler, aboneler arasında yapılan karışıklıklar ve buna benzer birçok talihsiz hadiselerin Van halkına eziyet olduğunu ifade eden Uğurlu'nun açıklamasının devamı ise şu şekilde:


"BİRİKEN BORÇLAR TÜKETİCİLERİN KANAYAN YARASI"  
"VASKİ biriken borçlar adı altında su abonelerine tahakkuk ettirdikleri yüksek faturaları ve yaklaşık 4 bin abonenin icraya verilmesi Van'ın kanayan yarası haline gelmiştir. Resmi kuruluşumuzdan hemen sonra, sayıları binlere varan vatandaşlarımızın şikayetlerinin tümü, yüksek su faturaları ve icra takipleriydi.Bu konuyu Yönetim Kurulu Üyelerimizle beraber VASKİ Genel Müdürlüğünde ilerek çözüm bulunmasını talep ettik. Tahakkuk ettirilen faturalaın kurumun hakkı olduğunu söyleyerek yapılacak birşeyin olmadığını beyan ettiler."


"HİÇ KİMSE KANUNLARDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR" 
"Büyük gayret ve çabalarla tüketici ak ve hukukunu aramada hiçbir zaman geri durmayacağız. Her zaman tüketicinin sesi ve nefesi olmaya gayret göstereceğiz. Büyükşehir statüsünden sonra, belediye su faturalarını VASKİ'ye devretti.2013 yılından itibaren aboneler düzenli olarak faturalarını ödedi. Yıllar sonra bizm personeller görevlerini yapmadı ama bu borcu ödeyeceksiniz diyen VASKİ kanunları ihmal ederek tüketicileri istismar etmiştir.Döneminde görev alan ilgili yetkililerin de, sorumlu tutulması gerekir.Dönem içerisinde ihmal edilen faturalardan tüketici sorumlu değildir.Hiç kimse kendisini kanun ve yönetmenliklerden üstün tutmasın."


"VASKİ ASFALT PARASI TALEP ETMESİ DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR.
"Karşıyaka Mahallesi'nde yaşanan su patlağından dolayı VASKİ'nin asfalt parası talep etmesi hukuki değildir. Asfalt hizmetleri bağlı ilçe belediyelerin sorumluluğu ve yetkisi altındadır. Mahalle sakinlerinden Mehmet Karkin adlı vatandaşın şikayeti üzerine yol sınırları içerisinde  meydana gelen su patlağının olduğu yere gittik. Vatandaş, patlağın onarılması için VASKİ arıza birimini aramış. daha sonra mahalleye intikal eden ekipler asfalt ücreti  yatırılmadan bu arızanın giderilmesi mümkün olmayacağını belirtmeleri bizleri üzmüştür."

vaski sounu türkiye gündeminde
"KURUMLARA OLAN GÜVEN GİDEREK TÖRPÜLENİYOR"
"Kurumlar halkın hizmeti için varlar. Önceden yapılacak bir alt yapı veya başka bir hizmet için vatandallar zaten önceden bu parayı ödemişler. Dolayısıyla hizmet sürekliliği şarttır. Öyle her bir patlak için vatandaştan ücret talep etmek vicdani değildir. Bu tür olaylarda vatandaşın kurumlara olan güveni giderek törpüleniyor."


"KANALİZASYONUN OLMADIĞI YERDEN ATIK GİDER ÜCRETİ ALMAK KANUNİ DEĞİLDİR" 
"Van'ımızın turizm cenneti olarak baktığımız sahil ilçelerimizden olan, Edremit'te kanalizasyon hizmeti olmamasına rağmen yıllarca su tüketicilerinden para alınmış. Tüketiciler Birliği olarak yaptığımız bilgilendirme neticesinde bu konuda şikayetlerini bize ileten vatandaşlarımızın derdine çözüm bulduk. Tüketici Hakem Heyetleri marifetiyle verilmeyen hizmetin karşılığını almak kanuni değildir diyerek ödenen paraların tüketiciye verilmesi kararı bizim zaferimiz oldu."


"HAKSIZLIĞA KARŞI MÜCADELE BOYNUMUZUN BORCUDUR"
Van Barosu'na bağlı Özkan Evren ve Enes İlciboğa gibi başarılı iki avukatla aracılığıyla bir çok tüketici sorununa çözüm bulduklarını da sözlerine ekleyen Uğurlu, "Hiç kimse tüketicilerin yalnız olduğunu düşünmesin. Haksızlığa karşı mücadele etmek boynumuzun borcudur. Herkesin Tüketiciler Birliği Van Şubesi'ne üye kaydı yaptırarak daha da, güçlü olmalıyız" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme