Başkan Uğurlu 'Denetim Mekanizması Büyük Marketleri Mercek Altına Almalı

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, Asgari ücrete yapılan zam sonrası yaptığı açıklamada ' Büyük marketler sürekli denetimlere tabi tutularak, kötü niyetli hiç kimseye göz açtırlmamalı' dedi.

Başkan Uğurlu;

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesi dönüşünde asgari ücret için yaptığı %30 'luk zamı değerlendiren Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu," Hükümetin enflasyona karşı yaptığı iyileştirmeyi takdir ediyoruz. 2022 yılı itibariyle asgari ücrete yapılan zamdan sonra başta büyük marketler olmak üzere stokçuluk ve karaborsacılığın hortladiğı bir dönemden geçiyoruz.

Unutmayalım ki hükümet temel gıda ürünlerine  yaptığı KDV indirimi sonrası fiyatların nasıl yükseldiğini hep beraber gördük. Tüketicilerimize yönelik yapılan Fahiş fiyat ve etikette yapılan oyunlarına da gördük.
Ekonomiyi iyileştirme ve asgari ücrete gelen %30'luk zamın sevincini yaşamak için hükümetin ilgili denetim organları uyanık olması gerekir.
Piyasada bulanık hava estirmek  için eylem hazırlığında olan zincir şebekelerin boş durmayacaktır.,

Başta ülke genelinde başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere tüm denetim organları bu şekelere göz açtırmaması gerekiyor.

Olumlu giden bu havayı speküle etmek isteyenler muhakkak olacaktır.

Tüketiciyi mağdur edecek ve yapılan iyileştirme çabalarının boşa gitmemesi için denetim mekanizması 7/24 saat çalışması lazımdır" diyerek uyarılarda bulunan başkan Uğurlu" Bu konuda alınan radikal tedbirlerin elde bırakılmaması" gerektiğini belirtti.

"TİCARET BAKANLIĞINI HER İLDE BİR ŞUBESİ ŞART"

"Hükümetin ekonomiyi iyileştirme ve enflasyonu düşürmek için yoğun çaba sarf ettiğini söyleyen Başkan Uğurlu" Tüketici korumak adına sürekli olarak, doğru ve stratejik kararlar almak şarttır. İlgili bakanlıkların  haftalık kararlar alması artık elzemdir. 

Hiçbir güç devletin gücünün üstünde değildir. Piyasanın belirsizliği yüzünde rant çeteleri elbet boş durmuyor. Ticaret Bakanlığı'na bağlı İl Ticaret Müdürlüğünden ayrı farklı gözetim ve denetim şubelerinin iller bazında kurulması çok doğru bir yol olacaktır.

Bu anlamda şimdiden kolları sıvıyarak, gerekli çalışmaların yapılarak devreye girmesi gerekir " dedi.

Bakmadan Geçme