Başkale'de depremzedeler üzerinden algı oluşturmak isteyenlere tokat gibi cevap!

Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen yıkıcı depremin yıldönümünde sosyal medya üzerinden servis edilen görüntünün sahibi depremzede kadın konuştu.

VAN HAKİMİYET GAZETESİ - ÖZEL HABER

Algı operasyonu yapmak isteyenlerin sosyal medyada servis ettiği 'Devlet Başkale’de depremzedeleri sahipsiz bıraktı' videosunun baskı altında çekildiği ortaya çıktı. Gazetemize konuşan depremzede kadın Menice Aslan, çekilen görüntülerin baskı altında konuşturulduğunu ifade etti.

Depremzede kadın Menice Aslan, “Devlet büyüklerimizin depremin ilk anından itibaren bölgeye ulaşarak, gerekli tüm destekleri verdiklerini belirterek, “bizler depremzedeler olarak devletimizden razıyız. Allah'ta devletimizden razı olsun. Depremin ilk gününden beri çok büyük destekler sundu. Ben yaşlı bir kadınım. Çekilen görüntüde bana bu şekilde bir konuşma yapmamı söylediler. Bana söylettirmek istediklerine karşılık veremedim. Allah devletimizden bir kez daha razı olsun” dedi.

DEVLET BAŞKALE HALKININ YANINDADIR

Başkale’de meydana gelen depremin ilk saatlerinde bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile beraberindeki heyet, ilçe halkının yanında oldukları ve tüm kurumlar olarak harekete geçtiklerini belirtmişti.

Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre; "Depremin ilk saatlerinde bölgeye konteyner kent, seyyar aş evi, sahra hastanesi, psikolog desteği ve depremde zarar gören vatandaşların maddi kayıpları karşılandığı ifade edildi. Depremzede vatandaşlarının yaralarını sarmak için harekete geçen kurum ve kuruluşlar yardımlar kapsamında; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hasar gören 2 bin 83 konut, bin 193 ahır ve 34 ticarethane ve 2 bin 45 kişi için toplamda 2 milyon 45 bin TL nakdi desteklerde bulunulmuştur. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 3 bin 310 konutun enkaz kaldırma çalışmasını gerçekleştirerek, TOKİ tarafından 420 ahır ve 152 konutun ihalesi gerçekleştirilerek, yapımına başlanmıştır. AFAD tarafından 2 bin 968 konutun enkaz kaldırma çalışması yapılarak, depremde hayvanları telef olan vatandaşlara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2 milyon 150 bin TL hibe desteği verilmiştir. VASKİ içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının giderilmesi için bölgeye 2 milyon TL tutarında destekte bulunmuştur. Kızılay tarafından depremzedelere 35 gün boyunca 527 bin yemek, 3 bin battaniye, 133 yatak, 500 ısıtıcı,354 barınma çadırı ve 19 adet genel maksat çadırı vatandaşa dağıtılmıştır."

Devlet eliyle yapılan yatırımların terör örgütlerinin manipüle ederek, masum vatandaşları tehdit ve baskılarla kirli oyunlarına alet ettikleri bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

İŞTE ALGI OLUŞTURMAK İSTENİLEN VİDEO

 

 

 

Bakmadan Geçme