Ataşehir'de yaşlı hastayla dalga geçilmişti: Özel hastane tekrar faaliyette

Ataşehir'de bulunan özel bir hastanede yatan yaşlı bir vatandaşın, personeller tarafından alay edilerek çekilen görüntülerinin ardından faaliyetleri durdurulan hastane tekrar faaliyete geçti.

İstanbul Ataşehir'de bulunan özel bir hastanede personelin, yoğun bakım servisinde yatan yaşlı bir kadınla alay ettiği görüntüleri tepki çekmişti.

5 Ekim'de ortaya çıkan görüntülerin ardından soruşturma kapsamında olayla ilgili 7'si İstanbul, biri Samsun ve diğeri de Bursa'da olmak üzere 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 4 şüphelinin tutuklanmasına, 3 zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.

Faaliyeti durdurulan hastane 27 gün sonra tekrar hasta kabulüne başladı

İHA'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı çekilen video ve personel hakkında inceleme başlatmış, başlatılan inceleme sonrası hastanenin bütün faaliyetlerinin durdurulma kararı alınmıştı. Faaliyetleri durdurulan özel hastane 27 gün sonra tekrar hasta kabulüne başladı. Sabah saatlerinde hastaneye gelen personellerin işlerine döndüğü görüldü.

 

Olay özeti

İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde yoğun bakımda yatan yaşlı bir kadının yüzüne hastane görevlilerince para konularak korkutulduğu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösteren videonun sosyal medya ve bazı haber sitelerinde gündeme gelmesinin ardından soruşturma başlatılmıştı.

Hastanede görüntüsü çekilen yaşlı kadının olaydan 4-5 ay sonra hayatını kaybettiği, bir üvey oğlu olduğu öğrenilmişti.

Bakmadan Geçme