AK Parti'nin 'hatıra ormanı'nı sahiplenmek için sıraya girdiler

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan AK Parti Van İl Başkanlığı'na ait hatıra ormanı sözde çevrecilerin hedefi oldu. Daha önce havuz medyası tarafından ağaç olmadığı yönünde haberlerle algı oluştururken, şimdi de Avukat Ebru Demirtepe, sosyal medya hesabından hatıra ormanı'nın BARO üyesi kadın avukatlara ait olduğunu öne sürdü.

Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunarak AK Parti Hatıra Ormanı'nın Van Barosu kadın avukatları tarafından oluşturulduğunu öne süren Avukat Ebru Demirtepe, “2021 yılının 8 Mart’ında Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak Van Bölge Hastanesinin arkasında bulunan boş araziye baromuzun her kadın avukatı adına birer fidan dikmiştik. Bugün gördüm ki oraya AKP Hatıra Ormanı adı verilmiş. Kime sordunuz bunu?” ifadelerine yer verdi.

Sözde çevreciler sahiplenmeye başladı

Sosyal medya ve internet haber siteleri üzerinden farklı açılar kullanarak algı oluşturulan AK Parti Hatıra Ormanı ile ilgili gazetemizin alanda yaptığı araştırmalar ile birlikte sözde çevreciler çark etmeye başladı. Daha önce sadece bir tabela olduğunu ve ağaç olmadığını belirtenler, görüntülerin ardından hatıra ormanını savunmaya başladılar. Avukat Demirtepe'nin paylaşımı bir çok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Sosyal medya hesapları üzerinden Demirtepe'ninn paylaşımına tepki gösteren twitter kullanıcıları, Hatıra ormanı BARO avukatları tarafından kurulmuş ise bu zamana kadar neden sahip çıkılmamış ve ağaçlandırılan alanın takibi yapılmamış diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bakmadan Geçme