Ak Parti'den özel eğitim kurumlarına ziyaret

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, özel eğitim kurumları ziyareti kapsamında Van'da faaliyet gösteren eğitim kurumlarını ziyaret ederek, okul yöneticileri bir araya geldi.

Özel Eğitim Kurumları ziyaretinde bulunan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na, İl Başkan Yardımcıları Abdullah Çalım, Sinan Başak, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, İpekyolu İlçe Başkanı Etem Görgülü eşlik etti.

Tüm Dünyayı etkisine alan salgın nedeniyle tüm sektörlerde olduğu gibi eğitim camiasında da olumsuz etkiler olduğunu belirten Başkan Türkmenoğlu, yaşanan bu olumsuzlukları minimize etmek adına AK Parti Hükümetinin attığı kritik adımlar neticesinde eğitim camiasının da birçok destekten faydalandığını söyledi.

Nisan 2020 tarihinden itibaren kısa süreli çalışma ödeneği adı altında verilen desteklerle süreci en az zararla atlatılması için ciddi adımlar atıldığına dikkat çeken Türkmenoğlu, “Özel eğitim kurumları bu kapsamda personel sayısına göre 60 bin TL ile 200 bin TL arasında destek almışlardır. Bu destekler personele ödenmiş dolayısı ile kurumların maaş ödemesi önemli bir oranda düşmüş ve adeta can suyu niteliğinde olmuştur. Şartları taşımayan personellere ise zorunlu işsizlik ödemesi adı altında ödeme yapılmış ve bu ödeme işten ayrılma durumunda alınan işsizlik ödeneğinden düşülmeyecek şekilde planlanmıştır. Bu süreçte aylık 30 bin TL ile 100 bin TL arasında ödenen sigorta pirim ödemeleri kurum tarafından değil, devlet tarafından karşılanarak, özel eğitim kurumlarımızın önemli bir oranda gider kalemi düşmüştür. Yine şartları taşıyan kurumlarımıza kredi desteği verilerek bu süreçte kurumların ciddi şekilde rahatlatılmasını sağlamıştır. Van’da 16 temel eğitim ve orta öğretime bağlı kolej ve 4 adet yüzde yüz devlet destekli mesleki lise bulunmaktadır. Mesleki ve Teknik Liseleri tamamen devlet destekli oldukları için öğrenci sayıları oldukça üst seviyededir. Bu sayı 3 binleri bulmaktadır. Devletimizin salgın süreci olan 15 aylık süreçteki Sosyal Güvenlik Kurumu ödemeleri, kısa çalışma ödeneği ve zorunlu işsizlik sigortası destekleri kurumları ciddi şekilde rahatlatmış ve salgınla mücadele döneminde rahat nefes almalarını sağlamıştır. Bu desteklerin örneğini de Dünya genelinde sadece birkaç ülkede görmek mümkündür. Güçlü bir devletimiz var. Ben sizleri ziyaret etmekten mutluluk ve onur duydum. Sizler geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirecek cefakâr eğitimcilerimizsiniz. Bu nedenle verdiğiniz emekten dolayı sizleri kutluyor, eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

EĞİTİMCİLER, “DEVLET DESTEKLERİ BİZLERİ MEMNUN ETMİŞTİR”
AK Parti heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Özel Eğitim Kurumu yöneticileri ise, “Salgın döneminde en fazla etkilenen sektör olduk. Ancak devletimiz tarafından son derece önemli adımlar atılarak, nefes almamız sağlanmıştır. Gençlerimize kaliteli bir eğitim sunmak için gayret gösteriyoruz. Devlet tarafından verilen teşvik ve desteklerle bu kaliteyi en üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. AK Parti döneminde eğitim sisteminin de çok güzel yere geldiğini görüyor, memnuniyetle karşılıyoruz. Bugünkü ziyaretiniz de bunun bir örneğidir. Sizlerin şahsında devletimizin her kademesinde görev yapan büyüklerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah bu salgın dönemi kısa süre içerisinde sona erer, okullarımızın kalabalık ve coşkulu dönemine kavuşmuş oluruz. Biz tekrardan şahsınıza ve heyetinize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.
Özel Eğitim Kurumları ziyareti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun Kurum temsilcilerine plaket verip, teşekkür etmesinin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme