AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu, Van Ekonomi Konseyi üyelerini ziyaret etti

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve İl Başkan Yardımcıları Van Ekonomi Konseyinin Şubat ayı toplantısına katılarak istişarelerde bulundu.

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Ekonomi Konseyi Dönem Başkan Kadri Salaz, AK Parti İl Başkan Yardımcıları ve Van Ekonomi Konseyi üyeleri katıldı.
Van Ekonomi Konseyi aylık olağan toplantısı öncesinde konsey üyeleri ile bir araya gelen İl Başkanı Türkmenoğlu, pandemi sürecinde iş yerleri kapalı olan Van esnafın her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını ifade etti.


Ekonomi Konseyinin kentin faydasına olabilecek kararlarını sonuna kadar destekleyeceklerini vurgulayan Türkmenoğlu, “İlimizin ekonomik verilerine baktığımızda AK Parti hükümetinin 2002’den bu yana büyük reformlar yaptığını hep beraber görüyoruz. Eğitim, Havayolu taşımacılığı, Tarım ve Hayvancılık alanlarında inanılmaz büyümeler kaydetmişiz. Sosyal devlet anlayışı içerisinde hükümetimizin aldığı kararlarla yapılan ekonomik yatırımlar Van büyüyen bir kent haline gelmiştir, Van artık kabuğuna sığmayan bir şehir olarak güçlü lider, güçlü hükümet ve güçlü irade ile büyümeye devam edecektir. Bizlerin siyasi iradenin temsilcileri olarak Van ekonomisinin Türkiye şartlarına ayak uyduracağı zeminin oluşmasına katkımız sizlerin göstereceği iş birliğiyle Van’ı daha da yukarılara taşıyacaktır. Bundan böyle Konuşmamız gereken hükümetimizin politikaları değil, ilin dinamiklerinin bu şehre ne kattıkları ve katacakları olmalıdır” dedi.


KAPIKÖY AK PARTİ HÜKÜMETİNİN ESERİDİR
Kapıköy ile ilgili hedeflerinin sınır kapısını transit geçişe kavuşturmak olduğu söyleyen Başkan Türkmenoğlu, “Uzun yıllar küçük araç geçişlerine açık olan sınır kapısını 24 saat olacak şekilde transit geçiş olması yönünde uğraş veriyoruz sizlerin bizim bu uğraşlarımıza katkı sunması ancak yapacağınız elbirliğiyle mümkün olacaktır. Kentin dinamiklerinin bir araya gelmesi şart. Bizim transit geçişle ilgili uğraşımızı başarıyla neticelendirebilirsek sosyal ve ekonomik anlamda herkesin ve herkesimin zenginleşeceğini ifade etmek istiyorum. Bizler AK Parti teşkilatı olarak milletvekillerimizle birlikte bu çabayı gösterirken  sizlerin de birlik ve beraberliğinin siyasi görüş ayrımına girmeden, ideolojik takıntılara düşmeden en üst düzeyde olması gerekmektedir. Bütün bunlar şehrimizi hak ettiği yere taşımada öncü rol oynayacaktır bunun yanında Ekonomide söz sahibi olan hemşehrilerimizin de üretime katkı sunarak, belirlenen hedefler doğrultusunda bizlere destekleri olması gerekiyor. Ufku geniş arkadaşlarımız da görüş ve düşünceleriyle, yatırımları ile istihdama önemli katkılar sunmalıdırlar. Esnafımızın zorlu pandemi sürecinde sıkıntılar geçirdiği bu dönemde kimse kendisine rant devşirmesin. Gelin hep beraber güç birliği içerisinde hedeflerimizi konuşalım. Niyetimiz, gayretimiz ve amacımız sadece Vanlıya ve memlekete hizmet edecek şekilde olmalıdır” ifadelerini kullandı.


GÜLAÇAR, "1 MART SONRASI KISITLAMA VE KAPIKÖY İLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK"
Toplantıya telefon bağlantısı ile katılarak bu zorlu sürecin en kısa sürede atlatılması için Van Milletvekilleri ve AK Parti Van İl Teşkilatı olarak üzerlerine düşen bütün çalışmaları yürüttüklerini belirterek, "Sağlık Bakanlığı pandemi kurulunun yetkilerinin İl Valiliklerine devredileceği 1 Mart 2021 gününden hemen sonra Van valiliğinin il pandemi kurulunu toplayıp lokanta ve cafelerin açılmasını sağlayacak adımların atılması yönünde beklentilerimiz vardır. Kapıköy sınır kapısının da bu tedbirler kapsamında açılmasının gecikmeyeceğini ümit ederek, ekonomi konseyinin toplantılarının iş birliği ile yapılması halinde Van halkına büyük katkıları olacaktır" ifadelerini kullandı.


EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Gerekli sağlık tedbirlerinin alınarak Kapıköy'ün açılması yönünde beklentileri olduğunu belirten Başkan Salaz'da, "Bu alanda çalışmalarını sürdüren ve emek veren başta Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Milletvekilleri, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, meslek odaları,  sivil toplum kuruluşları ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Bakmadan Geçme