10 yaşındaki Serkan'ın hentbola ilgisi görenleri şaşırttı

Van'da, sosyal paylaşım sitelerinde video izlerken denk geldiği hentbol sporuna ilgi duyan ve araştıran Serkan Maho, kısa sürede temelini öğrendiği hentbolun ilk antrenmanına ailesinden gizli başladı. İlk antrenmanında antrenörünün 'hentbol nedir?' sorusuna verdiği cevapla sosyal medyada gündem olan Maho, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanın da dikkate çekti.

Van’ın Edremit ilçesinde yaşayan Serkan Maho,(10) babasının telefonundan sosyal paylaşım sitelerinde video izlerken denk geldiği hentbol sporuna ilgi duymaya başladı. Durumu ailesine anlatan minik Serkan ailesinden beklediği onayı alamayınca kendince hentbol hakkında araştırmalarda bulundu.

Kısa sürede temelini ve tüm kurallarını öğrendiği hentbolun antrenmanlarına da katılan Serkan, hentbola olan ilgisi ile dikkatleri üzerine çekti. İlk antrenmanında hocasının ‘hentbol nedir?’ sorusuna verdiği cevap ile sosyal medyada gündem oldu.

Antrenör Ferda Göktaşoğlu’nun çektiği videoda hentbolun oyun kuralları ve teknik bilgilerini anlatan Serkan’ın bilgisi ve anlatırken ki heyecanı binlerce kişinin beğenisini topladı. Kısa süre içerisinde sporseverler arasında paylaşılan video Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç’ında dikkatini çekti. Başkan Kılıç da, takipçileriyle videoyu paylaşarak, “Harikasın Serkan, en yakın zamanda Van’a gelip seninle tanışmak ve hentbol oynamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

‘HEDEFİM AVRUPA ŞAMPİYONU OLMAK’

AA Muhabirine, hentbola çok büyük sevgi duyduğunu ve sürekli videolar izlediğini anlatan 4. sınıf öğrencisi Serkan Maho, Hentbol dalında dereceler elde etmek istediğini ve Avrupa şampiyonluğu hedeflediğini ifade etti. Minik Serkan, ‘‘Hentbol da 3’üncü antrenmanım. Çok araştırmalarda bulundum. Okulda derslerimde de çok başarılıyım. Hentbolu da çok seviyorum ileride bu spor dalında yer almak istiyorum. Hedefim Avrupa şampiyonu olmak. Ailem ilk başlarda olumlu karşılamadığı için ben antrenmanlara gizli geldim. Arkadaşlarımla birlikte çok eğleniyoruz’’ dedi.

Hentbol Antrenörü Ferda Göktaşoğlu ise “İlk antrenman öncesi çocuklarımıza ‘hentbol nedir?’ sorusunu sorduk. Serkan’ın verdiği cevaplar çok dikkatimi çekti. Sosyal medya üzerinden paylaştım. Ggüzel tepkiler aldık. Araştırmayı seven bir çocuk derslerinde de çok başarılı. Serkan’a destek olmak istiyoruz. Çocuklarımızı en iyi yerlerde görmek istiyoruz. Federasyon Başkanımız da Serkan’ı görmek için Van’a geleceğini belirtti. Başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz olmak üzere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz. ” ifadelerini kullandı.
Serkan’ın ailesi ise hentbola ilgisinin geçici bir heves olmadığını görünce Serkan’ı antrenmanlara beraber gelme ve destekleme kararı aldı.

Sondakikavanhaber

Bakmadan Geçme